Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennètek,ha a macska...

Mit tennètek,ha a macska beleugrott volna az ùjszülött kisàgyàba?

Figyelt kérdés
Tegnap csinàltuk az utòlsò simìtàsokat a gyerekszobàn,összeszereltük a pihenőszèket,jàtszòszőnyeget,àgyneműt felhùztuk,törölgettem,felmostam ès nyitvahagytam addig az ajtòt,hogy hamarabb felszàradjon ès utàna akartam volna mèg letakarni takaròfòliàval az àgyakat,hogy ne legyenek porosak,mire jön a baba kb 2 hèten belül,persze ha nem indul be hamarabb a szülès.Kb 2 percre mentem le a konyhàba ès mire felèrtem a benti macska(nem kijàròs egyàltalàn) pont bent volt a kisàgyban rajta a babafèszken, a takaròn ès kispàrnàn, szagolgatta ugye azokat🤦‍♀️🤦‍♀️Pont eltalàlta azt a helyet,ahova nem kène menni,gondolom làtta,hogy puha lesz.Elhesegettem gyorsan😅Kimostam a takaròt,pàrnàt,de nem hinnèm,hogy a babafèszket kitudnàm mosni 😅Màrmint biztosan a szèlèhez is hozzàèrt a cica ,amin nem volt takarò,kispàrna.Szerintetek ,ha àttörölnèm körbe egy ilyen alkoholos törlőkendővel az ùgy jò lenne?Vagy nem kell ilyen komolyan venni ès nem lesz baja majd az ùjszülöttnek?Nèhàny helyen azt is olvasgattam,hogy a macska az ùjszülöttel aludt ès nem lett baja 🤷‍♀️Èn nem igazàn akarom beengedni majd az ùjszülött àgyàba,mert mègis csak az alomba jàrkàl,de remèlem ennyitől nem lesz baj.

2023. dec. 11. 09:12
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
93%

Nem kattognék ezen, a macska nem kórokozó, hogy fertőtleníteni kelljen szerencsétlent, meg amire ránézett :) Ahogy más is írta, szőrteleníteném egy hengerrel, amire ráfeküdt és nem mosható.

És még most van időtök felszerelni egy szúnyoghálós ajtót a babaszobára, mi így oldottuk meg a macskátlanítását, hogy zárni se kelljen az ajtót egyfolytában.

2023. dec. 11. 09:43
 12/35 anonim ***** válasza:
82%

Zàrtam eddig is a szoba ajtajàt ès ezutàn is fogom,csak most a felmosàs miatt hagytam nyitva

De ezután is fel fogsz mosni, tehát mégis van megoldandó kérdés, hova rakod, hogy ne menjen be, míg nyitva az ajtó...

2023. dec. 11. 09:45
 13/35 anonim ***** válasza:
82%

Semmit

Ki sem mostam volna

Max szöszhengerrel àtmentem volna

2023. dec. 11. 10:18
 14/35 anonim ***** válasza:
62%
Jézusom....a gyereket se felejtsd el megfurdetni domestosba ha hazavitted a kórházból 🤦🤦
2023. dec. 11. 10:33
 15/35 anonim ***** válasza:
69%
Én mindig tettem egy textilpelust az ágyba, és ha szőrös lett, lecseréltem, meg szöszhengerrel néha végigmentem rajta. De nagyon sokszor aludtak együtt a kiságyban (nyilván figyeltem, de a gyerekre sosem feküdt rá). Másfél évvel később is még mindig együtt alszanak, csak már nagy ágyban. A cica volt az első szava is. :)
2023. dec. 11. 10:45
 16/35 babyboom567 ***** válasza:
70%

Itt azért lesznek súlyos gondok, ha ennyire másként gondoljátok.És csak szólok, hogy a baba/kisgyerek mindig ott lesz ahol te.Vagy hogy gondolod,mikor te főzöl a gyereket bezárod a szobába?Irreális elvárás

És kb 5-6 hónap és megindul a mászás,és pont ott fog mászni pakolni ahol a cica is.Simán tele lesz szőrrel a szája,ruhája.

És ha a cica ráfekszik az alvó újszülöttre,akkor a baba megfulladhat.

2023. dec. 11. 10:47
 17/35 anonim ***** válasza:
45%

#16 Ne riogasd szegény kérdezőt. Majd rájön, hogy mehet a fenébe a bébiétellel, a macskakaja sokkal finomabb 😁

Kérdező, nálam a macska kapna a pofájára az biztos. Az ágyban arra figyelj, hogy ne legyen cicaszőr, amit a pici beszippanthat. Amúgy meg chill, lesz még ennél cifrább is.

2023. dec. 11. 12:12
 18/35 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk is így indult a helyzet. Kivettem az ágyból, szőrtelenítettem és kész, nem mostam ki mindent. Megtanítottuk, hogy az nem az ő helye. Amint belekerült a kislányom, már a kiságy környékére sem ment. :D

Egyébként kb. 3 hónapig tudod őket kontrolláltan távol tartani egymástól, ha a cica érdeklődő lesz vele, akkor annyi sem.

Amint kúszni-mászni kezd, szedi össze mindenhonnan a macskaszőrt és megy "szeretgetni".

1,5 éves a kislányom és hosszúszőrű cicánk van, kedvenc hobbija, hogy szedi össze a macskaszőrt, söndörgeti pár percig, majd viszi a kukába. Megőszülök tőle, pedig minden áldott nap porszívózok emiatt! De amúgy imádom őket nézni, ahogy ismerkednek, illetve ahogy alakul a kapcsolatuk. :)

2023. dec. 11. 12:22
 19/35 anonim ***** válasza:
90%
Semmi szüksége párnára és takaróra egy újszülöttnek. Ezeket csomagold el, mert még 1-2 évig nem lesz rá szükség. A macska után meg gőzöld át vasalóval. Annyi elég neki. De ha a fészek nem kosható, attól is válj meg inkább. Hogy fogod tisztítani, ha lebukja, vagy kakis lesz?
2023. dec. 11. 13:07
 20/35 anonim ***** válasza:
84%
Azt hittem, csak az én gyerekem szereti jobban a macskakaját, mint bármilyen normális emberi eledelt. :D Ez megnyugtató.
2023. dec. 11. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!