Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki nem igény szerint etet:...

Aki nem igény szerint etet: hány napig tartott amíg a pici megszokta a napirendet?

Figyelt kérdés

Sajnos nekem muszáj volt napirendet felállítani, 7 hetes babám össze-vissza evett. És sosem ette meg a normál adagját de egyfolytában éhes volt, evett kicsit, utána a hasa fájt mert állandóan tele volt a gyomra. Nemrég dugó is keletkezett a gyomrában, ettől nem tudott kakilni, meg kellett hőmérőzni. Levittem dokihoz, aki az mondta, hogy neki kell a napirend, nála nem lehet alkalmazni az igény szerinti etetést. Nos, tegnap kezdtem el a 3 óránkénti etetést. Azóta rendesen kakil, megeszi a 100-120at 3 óránként, de közötte folyamatosan üvölt. Persze törődöm vele ilyenkor, felveszem, megsimogatom, puszilom, nem hagyom magára.

És ez a kérdés, hogy hány nap mire megszokja azt, hogy kb. 3 óránként egyen?

2010. okt. 21. 12:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Nálunk kb 3 hónapos korára állt be egy ritmus, ami tartott kb 2 hónapis. Evett, "játszottunk", aludt, kb 3 órás ritmusokban, de volt hogy 4 óra is eltelt két etetést közt (délekőtt), és volt hogy csak 2,5 óra (délután vagy este) Úgy ügyeskedtem, h akár kétszer is sétáltunk naponta (babakocsiban imádott aludni), így könnyen kibírta. Egyébként az ébrenléttel voltak gondok, mert hamar elaludt volna, de akkor hamar is ébredt. Ilyenkor próbáltam mindig picit tovább ébrentartani (5-5 perccel tolva minden alkalmat): nézelődtünk a lakás különböző helyiségeiben, hasra tettem, majd vissza hanyatt, énekeltem neki, tornáztattam, maszíroztam. Napról napra és hétről hétre könnyebb volt, mert egyre nyitottabb lett a világra.
2010. okt. 21. 12:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Borzasztóan hiányzik neki a cicd, de meg kell szokni mi is így voltunk ezzel. Persze nem kell olyan sarkosan azt a 3 órát betartani, hanem kb legyen meg a 3 óra. Csinálj vele olyan dolgokat ami szintén testi kontaktussal jár pl: babamasszázs, vagy fektesd magadra had hallja a szived dobogását.

Az első hét a legnehezebb utánna könnyebb lesz. 4-6 hét mulva már teljesen át fog állni. Kitartást kívánok, mert tudom ez nehéz állapot.

2010. okt. 21. 13:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok nagyon köszönöm!:) Ez azért most segítség nekem, mert felkészítem magam arra, hogy meddig kell a szívemnek fájnia mikor sír. Biztos hiányzik neki a cici igen, de sajnos ezt be kell tartani, hogy ne alakuljon ki megint dugó a kis gyomrában:(
2010. okt. 21. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!