Lázas a baba betegség vagy a foga?
Nincsen semmi tünet, se köhögés se orrfolyás, mozgákony volt reggel majd délutánra hisztis lett és álmos. Lázas lett de nem tudom mi lehet a baj. Csak rajtam alszik ha leteszem keservesen sír. Adtam be neki lázcsillapítot de továbbra is 38,3 (órák óta a láza).
8hónapos egy foga sincs, bár nagyon sok nyála van és mindig van valami a szájában hetek óta nem alszik este szinte.
Láz nem tipikus fogzásnál, inkább csak hőemelkedést okozhat. De gyakori, hogy egy baba pont akkor betegszik meg, mikor jön a foga.
Amúgy láz miatt annyira aggódni nem kell, akkor sem, ha magas (kivéve, ha 3 hó alatti csecsemőről van szó, de a tied ugye 8 hónapos). Szóval én inkább valami banális vírusfertőzésre tippelnék, pl. háromnapos láz is lehet.
Ettől még nem hülyeség beszélni az orvossal holnap, és ha nagyon aggódsz, akkor telefonon konzultálhatsz a gyerekorvosi ügyelettel már most. Jobb, ha ők nyugtatnak meg, mintha random internetezőkre hallgatsz. Ők tudják, hogy mik azok az apró jelek, amiknél komoly bajra kell gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!