Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő után mennétek tovább?

Mennyi idő után mennétek tovább?

Figyelt kérdés

Hasmenése van a babámnak, 4 hónapos.

Fogzott is, így lassan másfél hete több a széklete, de öt napja 11 pelenkát kellett cserélni egy nap alatt és zöld volt a kakija, ami már szinte biztos valami más volt. Kiszáradva nincs (rengeteget ciciztetem és kap gyógyszert kiszáradás ellen), a közérzete jó. 100%-ban anyatejes.

A gyerekorvos azt mondta, hogyha jövő csütörtökig nem javul, akkor szóljunk, de az kb. 2 hét “hasmenést” jelent.

Ti mikor mennétek tovább, székletvizsgálatra?

2023. nov. 16. 12:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Akkor arra is válaszolok, akkor mennék tovább, ha egyértelmű jelei vannak, hogy kórházi kezelés szükséges. Tehát a kiszáradás jelei mutatkoznak rajta. Egyéb esetben úgyis hazaküldenének. Háziorvost kérd esetleg meg,hogy adjon beutalót széklettenyésztésre, ha nem ad akkor vidd el és fizesd ki a tenyésztést. Bár ha nevét adnak neki (calici, coli, salmonella...) , nem hiszem hogy előrébb leszel vele.
2023. nov. 17. 13:03
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi! Igen én is azt akartam tudni, hogy széklettenyésztésre mennyi idő után menjünk.

Annyiból beljebb vagyok, hogyha kezelést kell adni rá, mert nem javul, akkor nem vaktába lövöldözünk. (Nem tudom mit kaphat ennyi idősen, de gondolom előbb utóbb adnak neki valamit, ha nem múlik).

2023. nov. 17. 13:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Ami hasmenést okoz, az szinte kivétel nélkül az összes vírus, amire pedig nem adnak semmi, nincs kezelés. Gyerekeim voltak szalmonellásak, kisfiam 1,5 éves volt, 2 hét után véres volt a széklete, napi 10-12 híg, büzös széklete volt, semmit nem kapott rá, több mint egy hónapig tartott mire rendbe jött. Szóval semmire nem mész vele, ha tudod mitől van. Hasmenesnek tüneti kezelése van általában.
2023. nov. 17. 14:16
 14/18 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, bőven jó a csütörtók, ha nem romlik. Ezek vírusok, maguktól rendbejönnek a babák de 7-10 nap alatt el kellene múlnia. Probiotikumnak is idő kell. Meg kicsit ördögi kör is, sok evéstől több és hígabb a széklet is (de mivel anyatejes, a fejem fel lenne itt akasztva, ha néhány korty babavizet javasolnék, kiskanállal vagy svéd itatóból.)
2023. nov. 17. 14:21
 15/18 A kérdező kommentje:

#14 Kap cumisüvegből “babavizet”, mert el kell keverni valamiben azt a port, amit a dehidratációra kapott.

Köszi mindenkinek, akkor nem aggódok tovább, majd rendbe jön :)

2023. nov. 17. 14:53
 16/18 anonim ***** válasza:
Első gyerek, ugye?
2023. nov. 17. 15:09
 17/18 A kérdező kommentje:
Persze 😅🤭😅🤣😂
2023. nov. 17. 15:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Mindjárt gondoltam 🙃 Nyugi, nem lesz gond, majd elmúlik.
2023. nov. 17. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!