Hetek óta hasmenés, hova mennétek tovább a helyemben?
Figyelt kérdés
1 hét diéta, Smecta és Normaflore és semmi javulás után mentünk orvoshoz (sajátunk szabadságon...). Ez a doki azt mondta, hogy 2 hétig simán eltarthat, felírt egy gyógyszertári kèszítésű probiotikumot, de vhogy ez sem akarja helyretenni őket. Az apjuknak és nekem semmi bajunk. Mi a menete annak, h pl nézzenek székletmintát és vmi célirányos kezelést kapjanak?! Van hasonló tapasztalat vkinek?2013. júl. 14. 14:59
1/9 A kérdező kommentje:
3 és 1,5 évesek.
2013. júl. 14. 15:01
2/9 anonim válasza:
Mondjuk én nem vártam volna egy hétig, ott kezdődik.
Az orvos meg nem valami felelősségteljes szerzet, ha székletvizsgálat és egy hetes hasmenés után még nem kért székletvizsgálatot....
Az én gyerekemnél szalmonella volt a kiváltó ok, kórház, mélyvénás infúzió, két hónap táppénz volt a vége....
3/9 A kérdező kommentje:
Nekem meg ott kezdődik, hogy nem vagyok egy hipochonder alkat, és nem is szívesen viszem máshoz a kicsiket, de ha épp szabin van, akkor így jártunk. Aki meg helyettesíteni szokta, nem a szívem csücske, mert nem ez az első, hogy nem annyira alapos, mint a saját dokink. 1ébként a vény nélküli cuccokon is 1 hét használat és nem javulàs után írjàk az orvos felkeresését.
2013. júl. 14. 15:55
4/9 anonim válasza:
Hát én másnap vittem - mondjuk nálunk evidens volt, elég súlyos volt.
5/9 A kérdező kommentje:
Azért nem bánnám, ha a kérdésre is válaszolna vki. Azèrt hülye nem vagyok, ha nem maradna meg bennük semmi és láz, hányás, görcs, fájdalom lenne, akkor nem itt kérdezgetnék. Csak nem tudom még mindig, hogyan történik a mintavétel, stb, mert azért tényleg nincs rendben a többszöri laza kaki... Még ha emellett virgoncak és jó az étvàgyuk akkor is.
2013. júl. 14. 16:30
6/9 anonim válasza:
nálunk ugyan ez volt,mielőtt vége lett az ovinak,vagyis a 4,5 éves kisfiamnak,nekünk semminem volt,neki meg 2-3 hétig minden nap többször hasmenés,aztán már csak reggel,és így múlt el,kérdeztem dokit,ő is kb annyit mondott hogy probiotikum meg smecta por,ezt adtam neki,de ennyi,én is aggódtam de szerencsére más tünete nem volt hogy komolyabb legyen.egyébként előtte volt megfázva,abból is szépen kijött,de arra gondoltam még hogy talán a lenyelt váladék miatt? mivel azt még nem szokta kiköpni.a székletmintát pedig a gyógyszertárban kapsz kis műanyag edénykét kanállal,beleteszel egy picit a kakiból,azt viszed el laborba,aztán pár nap múlva megküldik az eredményt a dokidnak.
7/9 anonim válasza:
Kérhetsz mintavételt - 2000forint, ha nem orvosi rendelvényre és nem súlyos, fertőző betegség esetén kérik.
8/9 anonim válasza:
gasztronterológiára
plusz kérnéék a házidokitól széklet wéber-vzsgálatot. ez azt nézi, van-e vér a székletben, ami az ételallergia által kiváltottt hasmenéseknél nagyrészt jelen van.
nálunk a krónikus hasmenést tejfehérje allergia okozta.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes válaszokat! Tartok én is töle, h esetleg vmire allergiásak lennének, bár nagyon különböző az ízlésük, de mindenképp szeretnék a végére járni.
2013. júl. 15. 13:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!