Írnátok vicces szavakat, amiket másfél-2 éves babátok használ /persze teljesen más kiejtéssel/?
Az én kisfiam annyira muris ahogy tanulja a szavakat és főleg ahogy kiejti. Van hogy felcseréli a szótagokat, van hogy az összes mássalhangzót rossz helyre teszi, de a magánhangzók jó helyen vannak. :):)
Azt mondták írjam egy füzetbe, hogy miket mond és később milyen jó lesz olvasgatni. Ez jó ötlet.
Pár szó a szókincséből:
mimávány-szivárvány
pönter-dömper
pemton-templom
hipóvá-szívószál
kokó-kakaó
pamion-kamion
neté-nehéz
énene-énekel
A nagy fiam már 4 éves lesz, ezekre emlékszem csak:
gyurka (gyurma)
forgács (virgács)
pajasziszom (paradicsom)
bunka (munka)
Az én fiam még nem beszél, még csak 8 hónapos, de két hete voltunk libegőzni. Az előttünk lévő ülésben szintén egy fiatal pár volt, kisgyerekkel, ő már beszélgetett. Ahogy leértünk, mentünk kifele, és a kicsi egyszer csak megszólal:
"Anya, én úgy be voltam szajva!"
Annyira cuki volt, hogy az ő szülei, meg mi is párommal elkezdtünk nevetni! Nagyon édes volt! És őszinte! :))))
14 hónapos kislányomnak még nem túl nagy a szókincse, de akad egy-két értelmes szó:
picő=cipő
kappa=sapka
hajé=halló
ciaci=sziasztok
tápi=távirányító
taó=tea
té=tej
kaszcsi=kesztyű
öcsém szösszenetei: imaos - villamos, barakc-barack, zlőd-zöld
saját szösszenetem: szemügeje - szemüveg
Az én öcsém is mondott csuda dolgokat, pl:
mikroszpók=mikroszkóp
jalos=Lajos
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon tetszett mind. :) :)
Annyira édesek ahogy próbálkoznak.
A ma reggel tanult szava a havalán-elefánt és a papitánán-papírsárkány
:) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!