Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit takar az hogyha egy...

Mit takar az hogyha egy gyerek "többemberes"?

Figyelt kérdés

Az én kisfiam nagyon eleven születése óta..izeg mozog. Nehezen lehet elfoglalni

Mindent hamar megun

Ölben akar lenni

Ő több embereknek számít? 8hós

2023. nov. 2. 16:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%

Az én babám és a barátnőmé között ég és föld a különbség.

Ha a kettőt egymás mellé rakod, rögtön kijön, hogy én miért vagyok frusztrált, fásult és kiégett és ő miért mondja, hogy életében nem volt ilyen kipihent.

-Az ő kislánya 3-4 hónaposan már szinte átalussza az éjszakát, az enyém 1 éves koráig másfél óránként kelt, hetente többször 1,5-2 órákat virrasztott, most 2 évesen kezd elmúlni h heti többször virraszt.

- Az én kislányomat nem lehetett letenni még álmában sem az első két hónapban. Ha leraktam azonnal felébredt. Kb 7 hónapos koráig nem lehetett letenni ha ébren volt. Ha leraktam, hányásig üvöltött. De nem csak úgy kellett ölben lennie, hogy bújcizunk a kanapén, hanem állni kellett vele vagy sétálni. Ha leültem vele, azonnal ordított. És nála nem használt a hagyd sírni majd megtanulja dolog, mert addig sírt, amíg fel nem vettük és közben összehányta volna magát.

- A barátnőm kislánya lassan 4 hónapos és egyszerű kajákat már meg lehet főzni mellette. Én soha nem tudtam egy kávénál többet megfőzni. Az elején még azt a 2 percet is végigüvöltötte, amíg kibontottam és megmelegítettem a bébikaját.

- A barátnőm úgy altatja a kisbabáját, hogy kb. 10 percig paskolgatja a fenekét. Én háromnegyed óráig mászkáltam a hordozókendőben, és ha túl korán raktam le, kezdhettem előről. Éjjel is többször, amikor vissza kellett altatni.

- Ők szépen elvannak otthon, kb oda kell figyelnie a barátnőmnek, hogy menjenek sétálni, mert a baba tök jól elvan ha 3 napig ki se mozdulnak. Én állandóan úton vagyok a gyerekkel, mert képtelen a kislányom meglenni a négy fal között. Csecsemő korában már ha túl sokat voltunk otthon, elkezdett sírni és csak akkor nyugodott meg, ha lementünk sétálni (kérdeztem a védőnőt és van olyan h egy baba nem a négy falat akarja nézni, hanem menni kell vele).

- Az én gyerekemhez 4 ember kell. Kettő aki váltásban csak vele foglalkozik, egy eljár dolgozni és egy vezeti a háztartást. Mindezt ezzel a gyermekkel egyetlen ember nem bírja, kettő pedig kb elevickél de örökké fáradtak vagyunk és millió dolog van ami nem készül vagy egyenesen elengedtük amíg a gyerek iskolás nem lesz..

- A barátnőm kisbabája sír ha kell valami neki. Az én gyerekem sír, ha kell ha nem. Nincs olyan, hogy türelem, várok vagy ilyesmi. Amíg meg nem kapja amit szeretne, addig ordít, mint a sakál. Ha nem tetszik neki valami, pl. nem akar harisnyát húzni vagy pelenkát cserélni, akkor visít, amíg el nem készülünk. Pedig a barátnőm se veri a gyerekét, nem rázza meg h hallhasson el végre és nem kiabál vele, meg nem hagyja magára órákig üvölteni.

- Az én kislányom reggel ordítással kezdi a napot, mert csak.. vagy amíg meg nem kapja a tejet. Vagy csak úgy.

3 hetes korában már voltunk szakembernél és 1 éves korában is (nem egy alkalmat, hanem 2-3 hónapig).

Teljesen normális, nincs semmi kóros a viselkedésében, csak ilyen a temperamentuma.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2023. nov. 3. 08:08
 12/26 anonim ***** válasza:
50%
(Ui.: a túl sokat voltunk otthon azt jelentette, hogy egy délelőtt)
2023. nov. 3. 08:10
 13/26 anonim ***** válasza:
37%
Utolsó sürgősen válts orvosokat mert ez viszont már biztos hogy nem a normális kategória, vagy valamit nagyon rosszul csináltok.
2023. nov. 3. 09:04
 14/26 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem az azért elég erős, hogy egy mondatot nem tudsz leírni hiba nélkül, de a szakembereket felülbírálod. Milyen alapon?
2023. nov. 3. 09:22
 15/26 anonim ***** válasza:
78%
10 honapos gyerekem “tobbemberes baba”, azonban rola mar ki is derult, hogy tobbek kozott idegrendszeri eretlen. Mar jarunk fejlesztesre. Termeszetesen nem azt jelenti, hogy tobben vigyazunk ra egy nap, egyedul vagyok vele hetkoznap a nap nagy reszeben, de oriasi turelem es kitartas kell hozza. Rettentoen sokat sirt szuletesetol kezdve, allandoan mozgasban van, felmaszik mindenre, magara borit barmit, a nap minden masodperceben szorakoztatast igenyel, az alvasa minimalis ejjel es nappal is, ejjel legalabb 10 alkalommal ebred, nappal 2x alszik fel-masfel orat, eppen hogy jon ki, extrem koran kelo es gyors mozgasfejlodesu. Kortarsainal ertelmesebb, de nagyon nehez vele. Viszont a terapia sokat segit neki.
2023. nov. 3. 09:36
 16/26 anonim ***** válasza:
64%

15-os vagyok, most olvastam a 11-es valaszat kozben, szoval ezek is jellemzoek:

Pici koraban csak es kizarolag akkor volt el, ha kezben volt es setaltunk vele. Babakocsit es hordozast utalja. Rajtam aludt 6 honapos koraig, mostmar NEHA le tudom tenni. Nem mindig. Mai napig kepes ugy uvolteni, hogy nem vesz levegot sem. Alvasbol gyakran uvoltve ebred, ez 10-20 percekig tart. Ha nem kap meg valamit azonnal 100-on uvolt. Ha nem fel perc alatt veszem fel, szinten. Leulni nem lehet vele, mert egybol fejest ugrik barhonnan. 3 honapos koraig uvoltott pelenkacserenel, furdesnel, oltoztetesnel, mindennel is, mostmar jobban elvan.

2023. nov. 3. 09:41
 17/26 anonim ***** válasza:

#11 vagyok

#5-ösnek annyiban igaza van, hogy nekem a tűrőképességem is alacsonyabb.

Ha gyereket cserélnénk a barátnőmmel, valószínűleg nehezebben, de ugyanolyan jól és sikeresen nevelné az én kislányomat, mint az ő nyugodt babáját, mert nagyobb a tűrőképessége

2023. nov. 3. 10:35
 18/26 anonim ***** válasza:
44%
Ha a munkához, házimunkához és a gyerekneveléshez külön ember kellene, akkor minden gyerek legalább három emberes lenne. Ehhez képest szülők milliói helytállnak.
2023. nov. 3. 10:38
 19/26 anonim ***** válasza:
87%

10#

A többemberes nem azt jelenti ,hogy Te elbírod vagy sem egyedül a terhet. Hanem,hogy a gyereknek fokozottabb igényei vannak.

3 gyermekem van, 2 adhd-s figyelemzavar, szenzorosság, fejletlen idegrendszer , kevert specifikus és kevert iskolai képesség zavaros, beszédértési zavaros sni-s, és egy harmadik aki maga a Buddha megtestesítője.

Hidd el pontosan tudom milyen egy többemberes.

2023. nov. 3. 11:02
 20/26 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem azt senki nem kérdőjelezi meg, hogy egy beteg gyerek ellátása mennyire megterhelő. Az a hülyeség, amikor egészséges gyerekre mondják, hogy többemberes.
2023. nov. 3. 11:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!