Baj, ha másfél évesen még egy értelmes szót sem mond?
Figyelt kérdés
2010. okt. 19. 17:03
1/8 anonim válasza:
Nem. Lányoknál 2 éves korig, fiúknál 2,5 éves korig indul be általában a beszéd. A lányom két évesen kezdett beszélni, de pillanatok alatt rengeteget.
2/8 anonim válasza:
Nem baj.
Einstein 4 évesen kezdett el beszélni. Nem vicc.
3/8 anonim válasza:
Nem baj, ne aggódj. Az én fiam is csak pár szót mondott ennyi idősen. Alap dolgokat, mint apa, anya, baba, memme. Most 20 hónapos és egy kis dumagép. :) Kb. két hete kezdődött, hogy mindent ismétel, folyton mondja a magáét, meg kell zabálni! :))
4/8 anonim válasza:
én 3 évesen kezdtem beszélni:) de gyorsan felzárkóztam. elvileg vannak gyerekek, akik későn szólalnak meg félénkség vagy egyéb miatt, de ugyanúgy végigmennek közben a beszédfejlődési szakaszokon.
5/8 anonim válasza:
Ha máskülönben kommunikál,akkor nincs elkésve!Hamarosan ugrásszerű lesz a fejlődés.Viszed gyerekközegbe?Mondókázol vele sokat?Kérdezgesd,mindig mondd a látott dolgok nevét.Én minden gagyarászását visszajelzem,mintha beszélgetnénk..
6/8 A kérdező kommentje:
Igen,kommunikál, elég erőteljesen, megérteti magát. Járunk dalolóba, gyerekek közé, mondókázunk, ott is, istthon is, az első pillanattól. Van pár szó, amit érteni vélünk, de ezt kevésnek gondolom.
2010. okt. 19. 17:44
7/8 anonim válasza:
Nem baj!Az én húgom 3évesen kezdett gagyogni...!
8/8 anonim válasza:
Szerintem szuperül csinálod,meglátod,meglesz az az ugrásszerű változás,türelem!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!