Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan vegyem rá a 20 hós...

Hogyan vegyem rá a 20 hós fiam hogy megegye a tésztát?

Figyelt kérdés

Eddig sosem ette meg csak ha bele turmixoltam az ebédjébe.

Se kanállal,se villával sőt hagyom még azt is hogy kézzel fogja meg,de nem hajlandó.Természetesen darabosan eszik mindent,ahogy mi is,nem püré formában,de ezt csak úgy tudom vele meg etetni.Meg sem akarja kóstolni.Volna ötletetek?

2010. okt. 19. 09:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mivel adod neki a tésztát?

Próbálkozz több félével (krumplis, túrós, sajtos-tejfölös, grízes, pörkölt szafttal.. ) A lányomnak a brokkolis tészta volt a kedvence jó sok tejföllel.

Variáld, hátha valamelyik "feltét" íz megtetszik neki és a tészta is lemegy.

2010. okt. 19. 09:09
 2/12 A kérdező kommentje:

Szinte minden lehetőséget kimerítettem már.

A kedvenc feltétekkel,szószokkal már próbálkoztam,persze eredménytelenül.De szívesen veszem az ötleteket,mindent hajlandó vagyok kipróbálni :-).

2010. okt. 19. 09:13
 3/12 anonim ***** válasza:

A ffehér tészta lényegében csak szénhidrát, különösebben más tápértéke nincs. Ha nem szereti, adj neki helyette eg ykanál cukrot, vagy egy karély kenyeret!Vag yrizst!

Én pl. a rizst nem szeretem. Nekem leönthteik bármilyen színű szósszal, vagy tálalhatják gömböc formában, csak kifordul a számból. Nme tudom lenyelni. Lehet, hyog nem szereti. Semmi baja nem lesz, ha soha nem fog tésztát enni. Adj neki főt tojást, a tésztában levő tojás helyett!

Ha annyira erőltetni akarod, én akkor vennék ilyen gyerekmintájú tésztát a DM_ben, kis télapó, szarvas, dinoszaurusz, narancs, sárga, zöld.

És azt adnám, kézzel enni, mindenféle öntet nélkül, és ressre főzve.

Sok gyerek csak üresen hajlandó a tésztát megenni. Amúgy változik az ízlésük. Lehet, hoyg amire ma rá sem néz, két hónap múlva csakis az és semmi mást nem fog enni. Ilyen szeszélyesek agyerekek. Mikor mit kíván a szervezete.

Szerintem az állagától irtózhat.

2010. okt. 19. 09:13
 4/12 A kérdező kommentje:
Ebben lehet valami,mármint hogy az állaga...mert van más olyan étel,vagy elkészítési mód amikor az állaga miatt nem eszi meg az ételt,gyümölcsöt vagy zöldséget.Nem akarom minden áron erőltetni.Kenyeret,pékárut,tojást kap,meg is eszi,a rizst Ő sem szereti,azt viszont már tényleg semmilyen formában nem eszi meg /sem püré,se édesen mint pl tejberizs,de köretként meg pláne nem/.
2010. okt. 19. 09:18
 5/12 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Adj neki pizzát, szilvás gombócot, nudlit, derelyét.

Otthon gyúrt metéltet, amit együtt készítettetek. Galuskát.

A bolti tészta nem túl finom, szerintem se.

2010. okt. 19. 09:20
 6/12 anonim ***** válasza:

Próbáld keményebbre főzni, egy olyan formát és színt, amilyet még nem látott. Pl zöld masli, vagy avioli.

Gőzgombócot evett már? Azt mindenki "imádja".

Vagy a túrógombóc? Azt szereti?

2010. okt. 19. 09:22
 7/12 anonim ***** válasza:
RRRRRRRRRavioli
2010. okt. 19. 09:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Bento? Tetszik?
2010. okt. 19. 09:24
 9/12 A kérdező kommentje:

Az ötletek nagyon jók!Köszönöm mindenkinek,és persze a linkeket is!Ma valamelyik tésztás ötletet ki is próbálom,csak győzzek választani :-) Ha nem jön be,akkor még mindig ott lesz a mi ebédünk amiből ehet Ő is.

Ha vannak még ötletek írjátok meg nyugodtan!

2010. okt. 19. 09:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Örülök hogy tetszik.

Nme lehet, hoyg mindig ugyanazt szeretné enni, mint amit ti is? Mert látja?

2010. okt. 19. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!