Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! 3 hónapos babámnak...

Anyukák! 3 hónapos babámnak jöhet a foga?

Figyelt kérdés
az ökleit rágja étvágytalan keservesen sír ha az ujam a szájába teszem megnyugszik mit adjak neki fájdalomcsillapítóként?nektek mi vált be?előre is köszönöm
2010. okt. 18. 23:09
 1/6 anonim ***** válasza:

A fiamnál is 3 hónaposan jelentkeztek ezek a tünetek (nyáladzás és ujjrágás), de csak 8 hónaposan bújt ki az első két foga, aztán ugyanez elölről, 11 hónaposan jött felül 4 egyszerre.

Dentinox géllel kenegettem, neki használt. Szerencsére nem sokszor kellett használni.

2010. okt. 18. 23:18
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Nekem anno 3 hónaposan már volt fogam.

A fiam 2,5 hónaposan kezdett nyálzani és az öklét rágni. 6,5 hónaposan jött ki az első két foga... A dentinox gél az enyhébb estéken használt. Amikor több, mint egy óráig nem tudott éjjel elaludni, akkor jött a Germicid-C kúp, ezzel sikerült neki. Nappal nem volt olyan vészes.

Amint kijött a foga, 50%-kal nőtt meg az étvágya (anyatej üvegből), újra tud nappal aludni, éjjel az altatásával nincs baj. Most 7 hónapos, 2 foga kint, egyelőre nyugi van.

2010. okt. 19. 01:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Így van, ahogy az első kedves válaszoló is írta, még sok idő is eltelhet, mire fogacska lesz belőle. Én a Dologélt ajánlanám féjdalomcsillapításra, ugyan a Dentinox valószínúleg tényleg hatásosabb, de lidocain van benne. A Dologélben gyógynövények vannak, szóval azzal nyugodtan be lehet többször is kenni a baba ínyét. A Dentinox nekem kicsit drasztikusnak tűnik egy ilyen pici szervezet számára. Minden jót Nektek!
2010. okt. 19. 05:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én kisbabám vasárnap lesz 3 hónapos, és szintén egész nap az öklét rágja, és nagyon nyáladzik. Én már látom is a fogát az ínyén keresztül. Én is csodálkoztam, hogy ilyen hamar jönne? A másik két gyerekemnek 5 ill. 8 hónaposan jött ki az első foga. Én nem adtam még neki semmit, annyira nem nyüszi, hogy emiatt fájdalomcsillapítókkal tömjem. De felírom én is amiket mások javasoltak, vész esetére.
2010. okt. 19. 09:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én fiamnál 2,5 hónaposan kezdődött, most 4,5 hónapos, és 2 hete látszik a fog helye-fehérje a duzzadt ínyen. 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát, 3 napja az is megszünt.

Mi a homeopátiás Chamomilla 30 ch-t használjuk, eddig bevált, megnyugodott tőle, és aludni is tudott rövid időn belül. Napi 4-szer 5 golyó a max, vízben oldom fel neki, nagyon szereti, mert édes. :)

Ha ez már nem jön be, még több lesz a sírás és az alvásnélküli szenvedős óra, akkor kipróbálom a Dentinox-ot. Nagyon dícsérik a szintén homeós Viburcol kúpot is, az is nyugtató, egy falubeli anyuka szintén 4,5 hónapos kislánya csak akkor tud aludni, ha ezt a kúpot megkapja este. A Nurophent, a Panadolt, illetve Germicid-C-t a legdurvább, áttörés előtti napokra, napra tartogatom. :)

Ami nem gyógyszer, de nagyon bejött, az a hinta, Adamo utánzat, vaterán vettük 1 hete, ha csak a cipelés jön be, mert úgy sír, akkor felüdülés, ha berakhatom 1 órára, és ott ringathatom.

A másik, ami mindig nálunk van, mert ugye állandóan rágni akar, az a vízzel töltött rágóka, amit be kell tenni előtte hűtőbe, az nagyon jó neki, 30-40 percet is el van vele, tömködi a szájába és rágja...

Kitartás!

2010. okt. 19. 16:55
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenki segítségét:)
2010. okt. 19. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!