Kisgyermeketek, amikor elkezdett mutogatni mindket kezen egybol mutato ujjal mutatott vagy eloszor jobb, bal kezen tenyer es bal kezen kesobb ujjal?
Még csak pár dologra amiket ismer főleg kutyánk, víz, minden kaja amit enni akar, lampa, virágok, óra, az orrom és a fülem kB ennyi egyelőre (nálatok is fokozatosan mutatott egyre több dologra?) .
Kiskorától gyenge a szemkontaktusa, eddig mindent utolsó pillanatban csinált, gagyogni is KB 2 hete kezdett csak baba mama papa de eddig csak morgas, hummoges volt. Ezért is lesem annyira minden mozdulatát, hypoton volt mára már kiegyenlitodott de még tornazunk vele, ma kezdett tapsizni de azt is úgy hogy egyik kezével üti a másikat a balt ott sem használja, játéknál vagy más tevékenységnél egyformán használja. Nem papazik meg és utánzás annyi egyelőre hogy ha cuppantok visszacuppant vagy ha berregek ő is próbál. Vannak furcsasagai néha rázza a fejét, nyitogatja a tenyerét, folyton jár a kis keze, csapkod. Aggódom is eleget, sajnos van a családban autista úgyhogy tényleg nagyon stresszelek, és folyton figyelem öt, mikor elkezdett mutogatni egyrészt megorultem, de miután észrevettem, hogy bal kézzel tenyérrel csinálja megintcsak megijedtem. A csipeszfogás még csak kialakuloban, meg nem tökéletes nála, a gyere ide és a nem szabadot meg nem érti de ha kézbe vesz valamit és mondom, hogy rázza meg akkor megrazza, vagy ha mondom hogy kocckocc akkor összeüti (bár azt is inkább a jobb kezével csinálja). Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de így teljes a kép :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!