Az alábbi nevek közül melyiket adnátok a vezetéknevhez?
Nem hiszem, hogy ez alapján fogunk dönteni, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Van pár lány név ami tetszik, de egyik sem az igazi.
Például a Laura azért nem, mert la-ra végződik a vezetéknév és nagyon egybecsengene.
A Zsófia azért mert, utalnam ha Zsofikázná valaki.
A Petrának pedig egyik becézett alakja sem tetszik.
A Noémi talán még a legjobb, de nekem az i vegzodesu nevek olyanok, mintha már eleve becezve lennének.
A Rebeka meg egy kicsit olyan durva, de valahogy mégis tetszik.
Szóval még a kedvenc lanynevek sem igaziak.
Ha valakinek van valami plusz ötlete azt is nagyon szívesen fogadom :)
Nagyon köszönöm a válaszokat
Ezek közül a Noémi, mert az nem a-ra végződik.
Mivel a családnév is a-ra végződik, nem adnék a-ra végződő nevet.
Inkább ilyesmit: Emese, Enikő, Odett, Evelin, Ivett, Katalin, Edit, stb.
Szerintem keressetek tovább, mert egyiknél se érzitek, hogy az lesz az.
Amúgy hangzásban szerintem a Petra a legjobb hozzá. Nem kell minden nevet becézni, én eleve azokat szeretem, amit nem lehet, vagy legalábbis nem szokás.
Az mondjuk, tényleg fura, hogy a vezetéknév úgy hangzik, mint a szikla és a Petra név jelentése is szikla. Ez mondjuk a hétköznapokban nem okozna problémát, csak fura.
A felsoroltak közül a Noémi tetszik a legjobban.
Viszont ezekkel még el tudom képzelni:
Zsichla Bettina
Zsichla Evelin
Zsichla Klaudia
Zsichla Viktória
Érdekes, nekem pont az egyedisége miatt tetszenek azok, amit a legtöbben kizárnak.
Zsichla Laura, egyedi becézés: LaLa
Zsichla Zsófia, Zs-Zs alliteráció.
Ezek azok a dolgok, amikkel nem rendelkezik mindenki és egyediséget ad az embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!