Lehet baja egy babának ha nem életkorának megfelelő tápszert kap?
Beszélgettem a szomszéddal, miközben a pincéből szanáltam a lejárt, nem használt baba dolgokat.
Ő meg elmondta, hogy semmit nem dobnak ki, a szokásos no waste-es dolgok enyhén túltolva.
S ekkor mesélte, hogy amikor megszületett a babája, akkor vett egy újszülőtteknek készült kecsketejes tápszert, arra az esetre ha nem lenne elég teje.
Most 9 hónapos a gyereke és egy nap egyszer azt adja neki, hogy fogyjon, mert senkinek nem kellett, és túl drága volt ahhoz, hogy kidobja.
Nem értek a tápszerekhez, sosem kellett használnunk, ezért nem tudom, hogy így lehet ártani egy babának?
Vagy max átmegy rajta?
Nyílván mindenki úgy spórol ahogy akar...csak na, nem tudom, hogy ezzel a nagy no waste életmóddal árt-e a babájának vagy sem.

Hármas hozzászóló, nem tudom, ezért kérdezem :)
Az én gyerekemnek soha nem volt szüksége tápszerre, ezért nem ismerem a működésüket, hatásukat a baba szervezetre :)
Olyanokra gondoltam, hogy bánthatja esetleg hasát, mivel ő sem evett soha tápszert, vagy hasonló dolog.
Amúgy igen, eszik rendesen a kisbaba.
De köszönöm a válaszokat :)
Miért turkálnék más életében? A szomszédom magától kezdte mesélni ezt a dolgot, én pedig nem oktattam ki, nem kezdtem magyarázni a saját gondolataimat, és nem is tervezem.
Csak mivel tápszerben teljesen tájékozatlan vagyok, így gondoltam itt járok utána, és olyanoktól érdeklődöm, akik jártasabbak ebbem a témában.
Pusztán abból indultam ki, hogy ugye a rendes ételek is okozhatnak gubancot, ezért gondoltam, hogy esetleg a tápszer is.

Elég csak összehasonlítani egy 1-es és egy 3-as tápszert.
Semmi olyat nem tartalmaz az 1-es, amit a 3-mas ne tartalmazna, csak kisebb adagban.
Fordítottan lenne probléma, de az is csak maximum tartós fogyasztással.

Esetleg ha kizárólag azt enné. Valamint kicsinek nem adnék nagyoknak szántat.
Amúgy sokan sütihez használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!