Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babaruhák mosása! Ti hogy...

Babaruhák mosása! Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, de ti hogy mossátok az ujszülött ruhácskáit? A kelengyelistákban mindenütt az van irva, hogy kevés ruci kell, mert hamar kinövi. De a mosógép még öt rugival és 10bodyval sem telik meg...
2010. okt. 18. 13:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
Együtt mosom a miénkkel, mosódió, mosószóda, bioöblítő!
2010. okt. 18. 14:15
 12/20 anonim ***** válasza:
53%
Mi albiban vagyunk vízórával.Mi heti 4et mosunk. 2fehér,2szines.sajna régi gép,nincs félmosás rajta..párom rengeteg fehéret használ munkája miatt. kicsimnek meg sok ruhája van sokat kapott igy alakult ki a mosás nálunk... Ja ugyazzal mosunk neki is mint magunknak..
2010. okt. 18. 14:33
 13/20 anonim ***** válasza:

En parazos anyuka vagyok :P

kulon mosok baba mososzer baba oblito es mindent vasalok.

Nem gondolom azt, hogy az baj ha valaki mashogy teszi, de en mindenben ovatos vagyok.

Neha tulsagosan is.

Fel adagot mosok es minden nap szinte.

Ez nem takarekos tudom, de szerencsere ez meg belefer a keretbe.....kisporolom magamon :D

2010. okt. 18. 14:53
 14/20 anonim ***** válasza:

Az első időben jól esett hálóingben lenni, folyton aludtam, meg könnyű volt benne szoptatni, meg folyton tiszta tej voltam, és nem bírtam a melltartót... Így a hálóingeimmel együtt mostam a ruhákat(napi3-4 hólóing, 2body, 2rugi vagy napozó, hálózsák, pelusok), nyáron meg nagyon jó volt, kimostam az előző napi termést, délre már száraz volt... Aztán ahogy nőtt, nálunk is egy hétre csak extrém hányós-hasmenéses alkalommal nem elegendő ruha volt, így mindig összejött annyi mosnivaló neki, hogy a miénkkel ne férjen be. Most ha mosom a miénket, és neki van pár holmija csak bedobom a gépbe. A párom bőre érzékeny, akár a babáké, így így is úgy is olyan mosószert öblítőt kell használnom, ezen nem múlik, irodista a férjem, nekem max a gyereken is fellelhető foltok vannak, fehérneműben tisztasági betét, elvileg azon sincs sok "érdekesség", a bőre csak a téli hideg miatt szárad, akár nekem, de erre van a testápoló...

Persze ha durván gombás lenne a bőre valamelyikünknek, akkor az ő holmijával nem tenném össze a miénket, pláne nem a kicsiét.

2010. okt. 18. 14:56
 15/20 anonim ***** válasza:
Az elején külön mostam a ruháját. Minden este kimostam kézzel, ami aznap rajta volt, így nem gyűlt össze és nem tartott sokáig. Néhány hónapig kézzel mostam, de már együtt a miénkkel.
2010. okt. 18. 15:04
 16/20 anonim ***** válasza:

én hamar rájöttem, hogy pont a mosás gyakorisága miatt kevés a kelengyelistán szereplő mennyiség.

mivel az enyémnek szinte csak világos ruhái vannak, én együtt szoktam mosni a mi világos pamut cuccainkkal.

60 °C, mosószóda, mosódió és sensitive öbltő.

2010. okt. 18. 15:08
 17/20 anonim ***** válasza:
2 évesek és külön mosok nekik, mert az egyikük ekcémás. De mivel ikrek így nekünk 2szer annyi ruha jön össze, mint 1gyerekkel, és apa a munkahelyén ruhát vált így neki kevés a mosnivalója (csak a fehérnemű), így a heti mosásom a következő hétfő a fiuké , szerda fehér ruhák, csütörtök 2 hetente színes ruhák . Így péntek-szombatra megszáradnak és akkor vasalónap.
2010. okt. 18. 15:28
 18/20 anonim ***** válasza:

az elején kézzel kimostam azt a pár darabot, de ha már volt pelus, törölköző, kispléd, stb. is, akkor bevágtam a gépbe és kész.

úgy 3-4 hónapos kora óta az én cuccommal együtt mosom az övét. apáé extrém koszos, építőiparban dolgozik, az övéit megint teljesen külön mosom.

szinte minden nap megy a gép: apáé min. heti 2x, aztán a miénk közül a fehérek, színesek, sötétek...

folyékony tomit és kék vagy sárga lenor öblítőt használok, senkinek semmi baja. egy hónapos volt a babám, mikor kigyulladt a vasalóm, azóta nem vasalok semmit:)

2010. okt. 18. 17:34
 19/20 anonim ***** válasza:
3. vagyok.Sose vasaltam csak amit muszáj.
2010. okt. 18. 17:41
 20/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, lányok! Segítettetek. Amit főleg megfogadok az az, hogy nem kell tulparázni a mosás témát:)! Köszönöm!
2010. okt. 18. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!