Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vitte valaki a gyerekét...

Vitte valaki a gyerekét babaúszásra? Milyen élmény volt?

Figyelt kérdés
Szeretném a kisfiamat(4 és fél hónapos) babaúszásra vinni, de a férjem félti a gyereket. Azt mondta, hogy az ő gyerekét senki ne dobja a víz alá, na meg nem hiányzik, hogy megfázzon. A gyerek imád a vízben lenni ezért gondoltam, hogy jó lenne a babaúszásra elvinni.
2010. okt. 18. 10:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Iszonyat jó élmény. 10 hónapos a lányom, 5 hónaposan vittem először úszni. Ő is élvezte, igazi kis vizimanó volt. Én is élveztem, és nem féltettem a vízbenyomástól. Mondtam az oktatónak, h nem szeretném ha ő csinálná, hanem én, így jobban biztonságban éreztem. Amúgy az első néhány alkalomkor nem nyomtuk a víz alá. készültek az usziban víz alatti képek is. Tündériek :D

ha érdekelnek a gyakorlatok, hogy milyenket kell csinálni, szívesen leírom neked. Nem fázik meg, meleg a víz.

2010. okt. 18. 10:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányom is 5 hós volt mikor először voltunk!Nagyon sokat avított a mozgásfejlődésén is!Annyit hogy 9,5 hósan mindent csinált amit kell és már el is indult!Most 10,5 hós és nem teljes a szombat ha nem megyünk uszodába!Mi 3-an járunk a vízben ha minden rendben akkor mind a 3-an bent vagyunk!Apával is úszik,velem is!ÉS 9 hós korától ha kiültetem a medencve szélére ülésből belöki magát a vízbe!Mi első alkalommal víz alá vittük,nem sírt egyszer sem,csak az alsőnél köhögött!De megtanulta, mert másodjára már tudta mi következik és nem lepődött meg!Mondjuk én 13 évig versenyszerűen úsztam,valószínűleg a vízbarátságot tőlem kapta,bár ugye a picakban mindenki víz alatt van!

De ő különösen imádja!

A mi oktatónk sem kötelez senkit semmire,ha akarod elsőre víz alá viszed,ha nem akarod nem!Addig maradsz a vízbe a babáddal amíg neki jól esik,ezt is lehet sőt kell is fokozatosan!

Nálunk is aznap engednek tiszta vizet a medencébe mikor babauszi van és sokkal melegebbre állítják!Az öltözőben is melegebb van!Szóval a lányom az 5,5 hónap alatt egyszer sem fázott meg!ÉS ő imád a víz alatt lenni és anyától apáig "úszni"És vissza!Annyira ügyesek,és a vízalatti fotók nagyon jók!!!

Mindenképp megéri!És 6 hónapos kora előtt még meg van a babákban a búvárreflex,vgyis nem vesz levegőt a víz alatt (pocaklétből emlékeznek)

2010. okt. 18. 11:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom most 7,5 hónapos. 3,5 hónapos kora óta járunk hetente kétszer! Annyira imádja! Ha bemegyük az uszodatérbe, meglátja a medencéket, már sikitozik! Nagyon ügyes folyton dicsérgetik. Viz alá le kell vinni, de pont azért, hogy megtanulja viz alatt nem veszünk levegőt, meg hogy fel tudja magát lökni a viz alól, majd azt, hogy a viz felett tartsa magát, mégkésőbb pedig kiusszon a partra. Szerintem ezek egy gyereknek sem ártanak. Nálunk az oktató csak 1x vitte le a víz alá, mikor megmutatta hogy kell. Utánna te viszed. És nem belefolytja az ember...

Nem olyan vészes. Az én lányom soha nem tiltakozott ellene. Már a fogásokból tudja mi fog kövezkezni, csukja szemét-száját, nem is kéne mondani a vezényszót!

de mielött elmész nézz meg egy órát, meg érdeklődj körbe, mert több fajta program van.

2010. okt. 18. 11:21
 4/8 anonim ***** válasza:

szia!

mi csak 7 hónaposasn kezdtük el, de imádja a fiam! semmi nem kötelező, ha te nem akarod víz alá vinni, nem kell. az első pár alkalommal csak leöntik vízzel, hogy tudja, hogy szemét-száját érdemes becsukni, ha azt hallja, hogy "merülünk!". az én fiam a 3. alkalommal már merült, és nagyon tetszett neki, vigyorogva jött fel a víz alól, szóval nem kell tőle félni. és nem mellesdleg, 3 évesen majd nem kell közelharcod vívnod vele egy hajmosás miatt!

ahova mi járunk, kimondottan babaúszásra van fenntartva a medence, 33 fokos a víz és trópusi a levegő is. a baba még sosem fázott meg, külön kérték is, hogy a kabátot, sapkát ne az öltözőben, csak az előtérben adjuk rájuk, nehogy megfázzanak. figyelnek ilyesmire, ne aggódjatok emiatt. ja és nálunk az első alkalom ingyenes volt, hogy lásd, egyáltalán tetszik-e a dolog neked és a babának.

az oktató nálunk nem csinál semmit senki babájával, játékbabán mutatja a gyakorlatot, csak ha valamit nagyon elbénázol, akkor mutatja meg a babán, hogyan kell. de mindig megkérdezi, szabad-e. szerintem nagyon jó program!

2010. okt. 18. 12:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És még egy kérdés, ti hogy készítettétek fel a babát a babaúszásra?
2010. okt. 18. 13:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi is járunk és nagyon jó dolognak tartom a pici 4 hónapos és nem hittem volna én se , hogy ennyire élvezni fogja.

Nagyon jó vele együtt a vízbe ez igazi családi program is.

A víz alá még én is félve nyomom le de majd bele jövök és egyszer sem sírt sőt neveti.Igaz sokan azt mondják , hogy ez csak flanc szerintem nem így van.

2010. okt. 18. 15:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Hát fel kellett volna készíteni az úszásra, de ez nálam kimaradt. :-)

Bemásolom a linket, hogy nekem kellett volna:

[link]

2010. okt. 18. 20:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a videót. Megnéztem. Már megbeszéltük a férjemmel és elvisszük a gyereket, aztán lesz ami lesz. Köszönöm a válaszokat! :)
2010. okt. 19. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!