Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek a tejjel is...

Szerintetek a tejjel is varialni fognak, ugyanugy mint a glutennal?

Figyelt kérdés

A gluten optimalis bevezeteserol 3variaciot olvastam mar.Elgondolkoztam azon hogy majd a tejjel is elkezdenek hogy mikor kell bevezetni.

Szerintetek igy lessz,vagy ezen nem fognak valtoztatni?

2010. okt. 18. 08:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Értem. Nem tudom, én ezt az utasítást kaptam. Reméljük így is minden rendben lesz.
2010. okt. 18. 12:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

A legutolsó ajánlás a WHO szerint:

A gluténnal kapcsolatos új állásfoglalás úgy szól majd, hogy nem ajánlatos négy hónapos kornál korábban, de hét hónapos kornál később sem bevezetni. Továbbá törekedni kell arra, hogy ez még a szoptatás ideje alatt megtörténjen. Az újabb kísérletekben ugyanis azt találták, hogy azoknál a gyerekeknél, akik a glutén bevezetésekor még kaptak anyatejet, kisebb kockázattal alakult ki lisztérzékenység.

Egyébként tudom, hogy 6 hónapig kizárólagos anyatejes táplálást javasol a WHO viszont a 6 hónapos korig tartó kizárólagos tápszert NEM javasolja (csak az lll), ezért van a 4-7 hónapos kor közti javaslat. Nem a kisujjamból szoptam és nem véletlen írtam, hogy Carmen nem a LEGUTOLSÓ kutatás eredményét írja.

Hozzátenném, hogy valószínűleg fog változni a tejjel kapcsolatos ajánlás is, de nem abban az irányban, ahogy sokan gondolják, hogy hamarabb lehet ismét adni, hanem hogy az iparosodott országokban egyáltalán nem fogják javasolni. Sajnos nem látom én sem értelmét ennek, de bízom benne, hogy ők az okosabbak.

2010. okt. 18. 13:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a glutént 7 hónapos kor előtt kell bevezetni, ez a hivatalos álláspont, én így is tettem.

A tegnapi Babapercekben a tejről volt szó. Ott a legújabb kutatásokra alapozva azt mondták, hogy 3-4 éves korig ne adjunk tejet a gyereknek, helyette a babáknak készült méregdrága tejitalokat. Jól fel is bosszantottam magamat rajta (már nem először), mert véleményem szerint egyre inkább arra hajaz a műsor, hogy minél több pénzt kihúzzunk az családok zsebéből.

2010. okt. 19. 14:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Persze hogy arra megy ki a dolog, hiszen mindenki tudja hogy a gyerekének a ember mindent meg tesz hogy jó legyen és pont ezt a dolgot használják ki a gyártók is. Nem véletlen hogy mostanában mindent így kitolnak időben, valamiből nekik is meg kell élni és fenn kell tartani a céget. Legalább valaki már átlátja a dolgot és nem hisz el mindent, és csak azért mert az okos kutatók ezt meg azt javasolják, lehet van neki némi alapja én nem mondom de nem mondja azt se senki hogy őket is nem lehet megvásárolni mint mindenki mást... Tudom ezzel a hozzászólással elástam itt magam mint már annyiszor eddig de nem érdekel, én akkor se hiszem el a sok szép és jó dolgot amit a kutatók mondanak...
2010. okt. 19. 14:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Ebben én is egyetértek az utolsó hozzászólóval. Amúgy pedig a bolti tej, az igazi tejből kb 2,8 vagy 1,5%-ot tartalmaz, mint azt a zsírtartalom is mutatja. (vagy lehet hogy szinte semmit?) Én legtöbbször házi tejet veszek, mivel falun lakunk, hát a bolti tej íze meg sem közelíti az igazit. Szerintetek azokban a méreg drága tejitalokban nem ugyanaz van? (mármint bolti "tej") Dehogynem. Pont mint a sima tápszerek. Azok is tehéntej alapúak. Vicc az egész ha jobban belegondol az ember. Lehet hogy azok a kutatok nem a bolti tejet vizsgálják, hanem az igazit, azzal talán egyet tudok érteni, mert abból tényleg van, ami nagyon zsíros, és magas fehérjetartalmú.
2010. okt. 19. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!