Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy nem fordul át...

Normális, hogy nem fordul át a baba?

Figyelt kérdés

Kisfiam most volt 3,5 hónapos. Születése óta forgatja a fejét, 1 hónaposan már nézelődött hason, kicsivel 2 hónap után pedig majdnem teljesen kinyomta magát, majd rá 2 hétre egyik napról a másikra fogta magát és átfordult. Visszatettem hasra és még megcsinálta néhányszor, illetve ugyanezen a napon igaz esetlenül, de kúszni kezdett. És azóta semmi, de annyira semmi, hogy szinte kinyomni sem akarja magát, csak túrja a buksiját a játszószőnyegen, rágcsálja a kis kezét, néha felnéz és ennyi.

Nem erőltetek semmit, én annak a híve vagyok, hogy fejlődjön a maga tempójában, csak érdekesnek találom, hogy azóta nem csinálja.

Védőnő azt mondta, hogy ha már egyszer is csinálta akkor megtanulta és majd fogja csinálni, nem kell aggódni.

Nem aggódom egyébként, mert nagyon ügyes, csak furcsa, hogy hason ennyire passzív lett.

Ti mit gondoltok?

2023. okt. 1. 16:19
 1/7 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy amikor kézben van akkor tartja magát ügyesen és nézelődik jobbra-balra, kíváncsiskodik, tehát ezzel a részével nincs baj. Nem is volt, már nagyon korán tartotta magát.
2023. okt. 1. 16:22
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Majd fogja csinálni. Úgy tudom hasról hátra 6 hónaposan kell hátról hasra 5. A kúszás meg akkor a legegészségeseb ha már kigyakorolta a forgásokat (úgy erősödik meg) és a fejét stabilan tartja.

Még nagyon pici nem vagytok elkésve.

Nekem a fiam nehezen kezdett el forogni, most 6 hónapos de nem tudom a földön hagyni egyedül mert brutális sebességben forog. A kúszás még nekünk sem megy pedig jóval nagyobb mimt a tiéd de úgy vagyok vele hogy a forgást is hirtelen kezdte el, ezzel is ez lesz ha kigyakorolta a forgásokat.

2023. okt. 1. 16:32
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
1# Véleményét osztom.
2023. okt. 1. 17:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hat nalunk feszes volt a kisfiam, bar o 4 hetesen hasrol hatra fordult, viszont latszott, hogy a feje huzza. Ketszer voltunk gyogytornasznal,meg tornaztattuk itthon, ennyi eleg volt.

Utana tudatosan 4,5 honaposan fordult hasrol hatra, hatrol hasra pedig 5,5 honaposan. Most 6 hos, meg nem kuszik, de mar latom, hogy kezdi gyakorolni.

Amugy amit a vedono mondott, az nem teljesen igaz. Naponta legalabb otszor kell ismetelnie az adott cselekvest, akkor szamit megtanultnak.

Bar nalunk az elejen max csak egyszer-ketszer ismetelt, de utana belejott.

Esetleg gyogytornasszal beszelhetsz, az gyanus, ha valamit korabban csinalnak a babak, de nem sajatitjak el, feszessegre utal. Viszont ha igy is van, nincs nagy baj, egy kis torna megoldja.

De az is lehet, nincs semmi, csak valamiert nalatok igy alakult.

2023. okt. 1. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk is feszesség miatt fordult 1 hónaposan hasról hátra. 14 alkalommal kellett vinnünk ronászni. Örülök hogy időben tűnt fel és meglehetett oldani.
2023. okt. 1. 17:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szinte ugyanez:) ne aggódj egyáltalán nem biztos hogy feszes. 4,5 hónapos a fiam és most kezdi újra az atfordulast. Ha magától megcsinálta szépen akkor tudja csak nem érdekli még annyira.
2023. okt. 1. 22:58
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem hinném, hogy feszes lenne, mert ha csörgök neki valamivel akkor felemeli a fejét hason és kíváncsiskodik, csak előtte ezt magától is megtette, nem kellett a figyelmét felkelteni.

Egyébként lehet, hogy tévesen látok bele összefüggést, de azóta passzív, amióta nyúl a tárgyakért. Azóta nem úgy pakolgatja a kis kezeit. De nem gond, nem aggódom. Majd csinálja újra, ha eljön az ideje :)

2023. okt. 2. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!