Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan, aki anyatejes,...

Van olyan, aki anyatejes, éjszaka sokszor felkelő baba mellett megoldotta valahogy hogy néha legyen egy szabad estéje?

Figyelt kérdés

8 hóbapos a babám. Sajnos sokat kel. Akár ötször is egy éjszaka. Jobb estéken is van 2-3 kelés. És szinte mindig cicin alszik vissza.

Az elmúlt hetekben kezdem azt érezni, hogy én ezt nem bírom tovább. 4 óránál többet születése óta nem aludtam egyben, és nem volt semmi esti programom. Ma egy normális fürdést nem tudtam csinálni, mert egy óra alatt kétszer kelt cicizni. Amúgy imádom őt, és ő is egy boldog, kiegyensúlyozott baba, válszkészen nevelem, nem hagyom sírni. Fogalmam sincs miért kel ennyiszer. És akivel próbálok erről beszélgetni vagy nem érti mi bajom mert az övé az elejétől átalussza az estét és 2 hónaposan már ment mellőle bulizni, vagy néz rám megrovóan hogy hát igen, egy gyerek 3-4 éves korig igényli az anyja közelségét éjszaka. A neten is mindent írnak, van ahol azt hogy ennyi idősen már a babák nagy része átalussza az estét, van ahol azt hogy csak kevesen és normális ha kel (na de ötször?).

Ami igazán kétségbe ejt, hogy nem látok változást, javulást. Ugyanúgy sokat kelt régen is, most is. Vártam a fél éves kort, hogy hátha majd hoz valami javulást, de semmi. Ugyanúgy tök kiszámíthatatlan, alapvetően rossz alvó. Most az egyéves kort várom, de már nem tudok bízni benne igazán hogy valaha lesz ebből átaludt éjszaka. Olyan mintha semmit nem javulna az alvása, egy helyben toporgunk. Tudom, frontok, fogak, növekedési ugrások, mozgásfejlődés, szepa. Valamire mindig lehet fogni, de valami mindig lesz is. De amúgy nem igazán sikerült összefüggéseket felfedeznem hogy mikor alszik jobban vagy rosszabbul.

A lefejt tejet nem fogadta el régebben, most meg már nincs is annyi szerintem hogy tudjak fejni, régen is szendevés volt igazából. De persze ha ő szívja akkor jön bőven, szóval úgy nem kevés a tejem. Próbálkoztunk pizsama hamival két ízben, nem kellett neki. Egyedül a vizet fogadja el még cumisüvegből, de az estére nem megoldás nyilván. Tápszert meg most már nem akarok elkezdeni adni ha eddig nem kelett, meg úgy tudom azt amúgy sem lehetne igény szerint. Úgyhogy egyedül viszem az estéket, pedig a férjem segítene ha tudna de cici nélkül csak üvöltés van. Kezdek nagyon-nagyon belefáradni. És kezdek kétségbe esni, hogy ez már extrém rossz alvás, és mi is úgy járunk mint amiket néha olvasok, hogy anyukák 2-3 évig nem alszanak.

Ma kínomban már mondtam mérgesen, hogy 6 hónapos elmúlt, megpróbálom lassan elválasztani. De aztán utána olvastam, és azt írják hogy 1 éves kor alatt még akkor tápszer kéne neki, nem elég a sima kaja. Ja mondom oké, akkor mégsem. Nyilván amúgy sem gondoltam komolyan, de akkor 1 év alatt ne is próbálkozzak?

Nálatok hogy volt ez? Valami tanács, javaslat? Milyen itallal lehetne még próbálkozni este cumiból? Megérné hívni egy altatási tanácsadót, tényleg tud olyat mondani amit még magától nem próbált egy kétségbeesett szülő?

2023. szept. 27. 22:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Inkább félig tápszeres legyen, mint egy depressziós, frusztrált anyja legyen. A gyakori kelésnek sok oka lehet, egyszerűen minden baba másképp működik, de lehet az egyik ok, hogy nem elég tápláló a tejed már neki és éhes, be lehetne vezetni a tápszert az esti étkezésre.
2023. szept. 28. 23:10
 12/12 anonim ***** válasza:

Nekem amint nem ment a fejés tápszereztük este. Muszáj volt mert egy kis éhenkorász (mai napig 2x eszik este, korához képest nagyon nagy baba) és sírt a kajáért de az se volt megoldás hogy egész este ne aludjak. Egyszerűen akkor nem bírtam volna a napot.

Plusz előnyös lett mivel apával is egy nagyon szoros kapcsolatot alakított ki. Tehát most 10 hónapos és nincs az hogy nem mehetek el egyedül kicsit kikapcsolni (minden nap edzek 1 órát).

2023. szept. 29. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!