Mik a legidiótább tanácsok amiket anyóstól, anyutól, rokonoktól kaptatok gyereknvelés -etetés kapcsán?
Azért rágja az ásványvizes palackot,mert szomjas,adjak neki inni.A borosüveget is tuti megrágta volna,akkor bort is adjak neki?
kb. 3 hós gyereknél-ne szívjam ki az orrát azzal a ronda,hangos orrszi-porszival,hanem tegyem csak oda a papírzsebkendőt az orrához,majd ő kifújja.
Nálunk ez elég tág fogalom anyósom szempontjából.
1. Miért ne ihatna egy kis kólát a gyerek, mibaja lesz tőle?
2. Ő a nagymama aki engeékeny az unokával. Én vagyok a szülő aki nem enged dolgokat. Ha én nem engedem meg, hogy a gyerek édességet egyen és ő hisztizik akkor megvigasztalja és azt mondja neki hogy gyere majd a mama ad neked. Ha én továbbra is tiltom akkor beszól, a hátam mögött grimaszol....
3. A gyerek több dologra is allergiás, nélkülem nem etetheti, mert képtelen megérteni, megjegyezni, hogy mit szabad és mit nem.
Az állandó kérdés: Miért nem kaphatja???
A PLAFONON VAGYOK TŐLE!
Pedig már listát is írtam neki.
nálunk a vizet erőltetik nagyon. 10 hetes a kislány. kijelentettem h februártól fog vizet kapni! akkor lesz 6 hónapos.
meg a mézes cumi...félek egyedül hagyni anyummal vagy anyósommal, mert ahogy megnyikkan már nyomjak a szájába. (1x történt meg, de biztos legközelebb is igy lenne)
Nálunk nem voltak ennyire vad dolgok.Apósom élettársa kérdezte meg, hogy eszik már valamit az akkor 3 hónapos kisfiam. Mondtam, hogy nem majd 6 hósan. Csak csodálkozott, hogy miért nem.
A mézes cumival vigyázzanak, mond meg nekik. Nem szórakozásból tiltott a méz 1 éves korig. Nem ijesztgetni akarlak, de komoly baj lehet a méztől.
3 hónapos volt a kisfiam amikor begyulladt a mellem, ás a láz miatt kezdett apadni a tejem. Én gyakrabban szopiztattam és viszsa is jött. De, az amúgy imádott anyukám mondta, hogy semmi baj, már 3 hónapos ehet bármit, mert bezzeg mi már ennyi idősen a tesómmal igazán mindent ettünk...
Amikor még csak pocakos voltam anyósom előadást tartott róla, hogy hogy kell egy babát megfogni. Amikor megszületett -mivel a szomszédban lakik- az itthoni első fürdetésre jött, hogy ő majd segít. ebből az lett, hogy ő fürdette, de végig jajveszékelt, hogy nem tudja fogni olyan kicsi, hogy fogja? hogy fürdesse, Hogy pelenkázza?
Decemberbe mennek valahova kirándulni, és valami csokigyárat is megnéznek. Mondták hoznak a fiamnak csokit mert akkor már hete. Mondtam neki, hogy nemigen mert még csak 6 és fél hónapos lesz akkor.... erre ő. de miért nem? akkor már ehet....
hú hirtelen ennyi, pedig még volt rengeteg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!