Babátok születése után mikor kezdtetek el újra szépen
öltözni, sminkelni stb? Úgy értem, hogy időtök is volt
ezekre, nem kutyafuttában üvöltő gyerek mellett.
En a kórházban is tettem fel minimalista, jól éreztem magam és nekem a smink olyan, mint az arctisztitasml. Minden napjaim része. Az öltözködés pedig, mindig csinosan öltöttek, számomra nem meg erőlteto külön program csinosak lenni hanem a személyiségem része, természetes. Nem bekepzeltsegbol írom, de így van. Mindigis a gyerekem volt az első az is marad, de ez nekem nem volt plusz raforditas. Évekig ejszajaztam, több évig szoptattam, türelmes és gondoskodó vagyok, ez nem befolyásolja, hogy adok magamra. Nem törvényszerű hogy a csinos anyuka önző, a lestrapaltak meg a gyerekkel foglalkoznak 0-24.
2023. szept. 22. 20:36
Amikortól visszamentem dolgozni és a gyerek meg bölcsibe került. Nem azért, mert ne lett volna rá időm, hanem mert nem mentem előtte sehova, a játszótérre meg azért nem magassarkúban meg full sminkben megy az ember. Randikra a férjemmel ugyanúgy készültem, de akkor meg ugye az megint más. Szóval így a mindennapokat tekintve csak miután _valahova_ mentem, és nem csak a boltba ugrottam ki vagy a játszótérre vagy akármi.
Amúgy azért itthoninak is viszonylag csinosan öltözök, mármint a farmer+póló, legging+top szerintem tud csinos és szexi is lenni amellett, hogy kényelmes. A smink meg mondjuk nekem sosem volt prio.
2023. szept. 22. 20:57
Babám előtt sem sminkeltem. Műszempillám van arról viszont nem mondok le. 2-3 hetente 1 óra alatt megvan. Mikor megszültem az első héten nem mentem sehova, egész nap hálóingben ,itthoni kisruhában voltam. Második héten már kivittem a babát sétálni, azóta ugyanúgy öltözök mint terhesség előtt. Próbálok csinos lenni hiszen nem csak anya hanem nő/feleség is vagyok.Még a boltba is csinosan öltözök fel ( pedig van rajtam még mindig 6 kg plusz)és a kislányomat is csinosan /és kényelmesen öltöztetem fel.
2023. szept. 22. 20:59
Nekem volt egy erős visszaesés. Még a kórházban feltettem egy alap sminket. Császárheg miatt korlátozottan tudtam mozogni sokáig, fájdalmaim voltak. A legelején mikor sokat aludt akkor könnyen ment még minden,de aztán jött a hasfájás, egész nap szoptatás, letehetetlen, csak kézben van el időszak. Akkor a hajmosás is csak hetente sikerült, smink egyáltalán nem volt, de nem is mentem sehova.
Aztán lassanként megint visszataláltam magamhoz a kialakult napirend mellett. Például éjjel takarítottam mikor ő hosszabbat aludt, mai napig ekkor tudok bármit megcsinálni amit napközben nem.
2023. szept. 22. 21:25
Sminkelni nem sminkeltem előtte se,csak alkalomra, akkor is minimálisan.Öltözködésben mindig is a sportos volt előtérben,farmer póló,pulcsi kombó,kirándulásra,túrára pedig melegítő.Szoknyát,ruhár gyerek korom óta rühellem,soha nem hordtam,magassarkút szintúgy.Gyerek mellett is így öltözök,max előfordul hogy többször vagyok melegítőben itthon.Úgyhogy tulajdonképpen semmi nem is változott.Új ruhákat viszont nem vettem a 3 év alatt ameddig otthon voltam vele,úgyhogy azokból beújítottam mikor mentem vissza dolgozni.De ennyi.
2023. szept. 22. 22:16
A szülés után másnap a kórházban.
A tusolás és mosakodás mellett az az 1 max 2 perc simán belefért.
Színezett hidratáló, szemceruza és spirál.
Szülés előtt is csak ezeket használtam, azóta is.
Ennél többet esetleg akkor ha valami rendezvényre megyünk.
2023. szept. 23. 06:19
A baba kb. 1 éves korára jutottam el oda, hogy igényem és időm is volt "szépítkezésre". Hiányozni hiányzott addig is, csak mivel átlag 3x kelt esténként alsó hangon, így nem nagyon jutott már ezekre is erőm. Most 1,5 éves, már szépen alszik így én is vissza tudtam térni a régi formámhoz (minimal smink es kicsit szebb oltozkodes, nem a szakadt itthoni melegito)...sportolni is elkezdtem megint, nem hatalmas erőkkel, de nagyjabol rendszeresen :) szóval magadhoz fogsz térni te is ne félj, csak kell egy kis idő...és nem önzőség szerintem egy kicsit adni magadra:)
2023. szept. 23. 12:24
Mivel én előtte se sminkeltem, utána se volt rá igényem. A hajmosás viszont fontos nekem. X naponta (ahogy koszosodik), az esti altatás után oldottam meg. Addig a párom volt készenlétben, ha a baba felkelt. Igaz, cici nincs nála, de etetés után volt, így a dajkálással is megelégedett. Vagy délelőtt bevittem a pihenőszékben bekötözve és addig nézegetett. Vagy még pár havonta fodrászhoz mentem festetni, vágatni. Addig lefejt tejjel apa itthon volt. Számomra ezek voltak fontosak, hogy jól érezzem magam. Máshova nem mentem pl körmös, pillás, ilyenek. Még tornázni kezdtem fogyás céllal, de azokat eleinte megoldottam babás helyekkel, mert rengeteg anya-torna van, ahova lehet babát vinni.
2023. szept. 23. 13:38
A szülés után kb 1 hónappal már egy minimális sminket használtam minden nap újra, én így éreztem jól magam. Igyekeztem sportosabb, de csinos ruhákat hordani akkoriban. Kb 1 év után már ugyanolyan lett a stílusom, mint a baba előtt. Régen érdekelt az öltözködés és ez most is így van. :)
2023. szept. 24. 01:21
Kapcsolódó kérdések: