Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális ha a 2 hónapos...

Normális ha a 2 hónapos csecsemő nem teszi ezt? Bővebben lent?

Figyelt kérdés
Nem néz a szemembe és nem mosolyog. Aggaszt. 😔
2023. szept. 21. 20:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

10

Az enyém se nézett SOHA a szemembe szopizáskor, én is aggódtam picit. Még csak 3 éves, de semmi jele autizmusnak, és a látása is kiváló.

Vagyis ez se jelent semmit.

2023. szept. 21. 22:14
 12/20 anonim ***** válasza:

11!

Igen. Ezért írtam,hogy nem minden 1 tünet...Sőt.

Az én lányomon 2 éves kora előtt már egyértelműen látszott. Pedig a legenyhébb. Asperger szindróma a Szakszolgálat szerint, pervazív zavar a pszichiáter szerint. Mégis 22 hónaposan már kértem sz időpontot a Szakértői Bizottsághoz vizsgálatra. Teljesen biztos volt, hogy auti. Szóval az látszik. Nem lehet eltéveszteni. Még egy enyhét se.

Kérdező! Szóval ez még semmi. Szó szerint. Nyugodj meg.

Lehet,hogy semmi baja,és később a fejed fogod majd,hogy bedőltél az ijesztgetésnek.

Ne elemezd túl a babád,csak szeresd. Olyan kevés ideig picikék... 😊

2023. szept. 21. 22:29
 13/20 anonim ***** válasza:
Autista- gondolom ezt vartad
2023. szept. 22. 00:33
 14/20 anonim ***** válasza:
12 es,mik voltak a tunetek. Elmeseled?
2023. szept. 22. 03:51
 15/20 anonim ***** válasza:

14!

Röviden:

Súlyos hisztik- akár 2 órán keresztül is sírt vigasztalhatatlanul.

Önbántalmazás,sokszor véresre marta magát.

Nagyon szoros napirend igény,rugalmatlan viselkedés.

Képesköyvek,fotók nézegetésekor egy bizonyos sorrend és elnevezés igénye.

Nehezített etetés-ha nem felelt meg az étel,vagy csak lelógott a kanálról,akkor visítás

Egy időben elutasította a zöld és a fehér ételeket

3 éves korában még gagyogott mint egy baba

Gyerekektől 3 méter távolságot tartott legalább.

Nem tartott szemkontaktust,csak kb 1 másodpercig,a szemeit kapkodta. Ez a mai napig megvan.

Így reggel ennyi jut eszembe.

2023. szept. 22. 06:10
 16/20 anonim ***** válasza:
Koszonom. Igen, ezek eleg markans jelek ahhoz, hogy egy laikos is felismerje. 1,5 eves koraban a kisfiamnak osszeirtam egy 1 oldalas listat a furcsasagairol, de vartunk es kinotte 3,5 eves korara mindet. Valami idegrendszeri eretlenseg biztos volt/van,de szepen alakul a viselkedese. Nalunk a fejet razta,ill. oldalra nezett es porgott sokat a tengelye korul,neha dolongelt a kanapen es el volt maradva a beszedfejlodes. 3,5 eves most mar szepen beszel,ragoz,nem porog forog,csak a hintan. Ami most van,h sikongat neha ok nelkul,2 hete kezdte, remelem ez is csak mulo dolog.
2023. szept. 22. 08:31
 17/20 anonim ***** válasza:

15 vagyok.

Még eszembe jutott az írásodat olvasva az állandó bokaforgatás körbe-körbe és a szőnyegen való körbe forgás. Ezt sokáig tudta szédülés nélkül.

Ma is imádja,ha a csepphintában pörgetem.

Mondta a fejlődésneurológus, hogy a forgás és az ugrálás nagyon hasznos,fejleszti az agyát.

2023. szept. 22. 09:45
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen, o magat porgeti hintaban,rahasal,de vettem ikeas forgofotelt,az nagyon kiraly, azt is szereti. Igen ez a sok porges forgas fejleszto,de nekem hanyingerem van tole mar.:)
2023. szept. 22. 13:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Figyelj, egy két hónapos baba látása még nem tiszta, elég közelre látnak csak jól. Van amelyiknek kicsit lassabban áll be, lehet ő is ilyen baba. Ha közel hajolsz sem próbal a szemedbe nézni? Ha igen semmi gond. Ha nem akkor várj pár hetet. A szociális mosoly meg olyan, hogy a tankönyvben az van 6-8hetesen már van szociális mosoly, ezzel nyaggattak minket is... na az enyém 14 hetes volt, amikor végre visszamosolygott ránk 🤷🏼‍♀️. 6éves, semmi baja. Igazi kis "mosolygép" aki mindenre és mindenkire mosolyog, full pozitív személyiség, mindenben talál jót. Rengeteg barátja van, szereti a társaságot stb. Pedig későn kezdett mosolyogni, a védőnő már kivolt ezen, hogy nem mosolyog vissza, már kéne.
2023. szept. 22. 13:46
 20/20 anonim ***** válasza:
19 vagyok, lemaradt: minket a gyerekorvos amúgy dévényeshez küldött, hogy a száj körüli izmait megnézze (mert a szoptatással is voltak gondjaink, plusz nem mosolygott ugye), mert ha gyenge vagy feszes az is okozhat ezekben nehézséget. Ott semmit se találtak, mégse akart "sokáig" mosolyogni. Lehet ez is egy opció, ha gondolod nézesd meg az arcizmait.
2023. szept. 22. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!