Normális ha a 2 hónapos csecsemő nem teszi ezt? Bővebben lent?
10
Az enyém se nézett SOHA a szemembe szopizáskor, én is aggódtam picit. Még csak 3 éves, de semmi jele autizmusnak, és a látása is kiváló.
Vagyis ez se jelent semmit.
11!
Igen. Ezért írtam,hogy nem minden 1 tünet...Sőt.
Az én lányomon 2 éves kora előtt már egyértelműen látszott. Pedig a legenyhébb. Asperger szindróma a Szakszolgálat szerint, pervazív zavar a pszichiáter szerint. Mégis 22 hónaposan már kértem sz időpontot a Szakértői Bizottsághoz vizsgálatra. Teljesen biztos volt, hogy auti. Szóval az látszik. Nem lehet eltéveszteni. Még egy enyhét se.
Kérdező! Szóval ez még semmi. Szó szerint. Nyugodj meg.
Lehet,hogy semmi baja,és később a fejed fogod majd,hogy bedőltél az ijesztgetésnek.
Ne elemezd túl a babád,csak szeresd. Olyan kevés ideig picikék... 😊
14!
Röviden:
Súlyos hisztik- akár 2 órán keresztül is sírt vigasztalhatatlanul.
Önbántalmazás,sokszor véresre marta magát.
Nagyon szoros napirend igény,rugalmatlan viselkedés.
Képesköyvek,fotók nézegetésekor egy bizonyos sorrend és elnevezés igénye.
Nehezített etetés-ha nem felelt meg az étel,vagy csak lelógott a kanálról,akkor visítás
Egy időben elutasította a zöld és a fehér ételeket
3 éves korában még gagyogott mint egy baba
Gyerekektől 3 méter távolságot tartott legalább.
Nem tartott szemkontaktust,csak kb 1 másodpercig,a szemeit kapkodta. Ez a mai napig megvan.
Így reggel ennyi jut eszembe.
15 vagyok.
Még eszembe jutott az írásodat olvasva az állandó bokaforgatás körbe-körbe és a szőnyegen való körbe forgás. Ezt sokáig tudta szédülés nélkül.
Ma is imádja,ha a csepphintában pörgetem.
Mondta a fejlődésneurológus, hogy a forgás és az ugrálás nagyon hasznos,fejleszti az agyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!