Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Izgő mozgó babák anyukáik, Ti...

Izgő mozgó babák anyukáik, Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
kislányom 8 hónapos,nem mászik még csak pörög,de azt nagyon.és az a meg nem állok 1 percre típus.ez leginkább az öltöztetésnél és pelenkázásnál okoz gondot,volt hogy úgy sikerült ráadnom a pelust hogy aztán kifolyt minden,mert megfeszíti magát és aztán fordul az oldalára.hiába adok a kezébe bármit is mert azzal is rögtön oldalra fordul és csapkodja ahova éri.sokszor már sajnos elszakad a cérna és aztán utána mindig bánom.de hiába mondom neki szépen,olyankor meg se hallja.arról nem beszélve hogy egyfolytában kapar és tépi ami a keze ügyébe kerül.néha ha olyanja van,szót fogad ha azt mondom nem szabad,de döntő többségébe meg se hallja.ha van másnak ilyen aktív babája,hogy kezelitek ezeket a helyzeteket?hogy oldjátok meg?
2010. okt. 17. 12:26
 1/6 anonim ***** válasza:
nagyon nagyon sok türelemmel, meg megpróbáltam elterelni a figyelmét, pl. ének, mondóka, bohóckodás stb. nekem még mindig izeg mozog pelenka közben, de már szerencsére tudja, hogy iylenkor helyben kell maradni. 22 hónapos.
2010. okt. 17. 12:32
 2/6 anonim ***** válasza:

ugyanez, annyi különbséggel, hogy az enyém már mászik egy hónapja, így már nem csak megfordul és izeg-mozog közben, hanem néha el is szökik. (nagyágyon pelenkázunk)

én próbálok mindig valami új dolgot(nem játékot!) a kezébe adni addig, hátha épp leköti pár másodpercre, és közben villámgyorsan dolgozok.

2010. okt. 17. 12:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Az enyém is ilyen,ráadásul ketten vannak.Én csak megpróbálom átvészelni ezt az időszakot,sok új ötletem nincs,én is érdekes dolgokat adok a kezükbe nekik pelenkázásnál,öltöztetésnél.1 évesek lesznek,és most megyünk majd a kötelező orvosi vizsgálatra,már előre megkaptam a kérdőívet,hogy mit tud a baba,mit nem.Jóízűt mulattam magamban,mikor ahhoz a kérdéshez értem h "segít e az öltözködésnél?",és igazán sajnáltam h csak két lehetőség volt (igen-nem),én beiktattam volna egy spéci rublikát,miszerint nemhogy nem segít,hanem még meg is próbál közben elmenekülni.:)Amint nyílik az ajtó,már nem is látom a gyereket,csak a kondenzcsíkot,amit maga után húz:)
2010. okt. 17. 13:46
 4/6 Nikcsi ***** válasza:

Kisebbik fiam most 8 honapos, masfel honapja maszik. Na, azota bugyipelenkat hasznalunk, mert keptelenseg raadni a rendes pelenkat. De igy is kuzdelem, foleg furdes utan. Altalaban enekelek neki, mindig koltok neki egy kis dalt, pl. megfurdott a kisbaba, ijaijaijahoooo

radadom a pelenkat, ijaijaijahoooo

bedugom a labadat, ijaijaijaijahooo

aztan meg a masikat, ijaiajijaijhooo

es igy tovabb. Borzalmas hangom van es nem mindig jonnek ki a rimek, de o nagyon elvezi, jokat kacag rajtam es kozben "elfelejt" megszokni. :)

2010. okt. 17. 14:51
 5/6 anonim ***** válasza:
az én fiam annyival rosszabb hgoy már megy is,na akkor lesz még igazán élmény a pelusozás...duplázd meg.Én kitaláltam hogy amikor felrakom a pelenkázora elöször játszok vele 1-2 percet,fujom a pociját,csikizem,kukucskálunk az ablakon az asztalrol,közben elkezdem pelusozni,igazi bajnok vagyok már mint a kerékcserelök a forma1-ben,egy szempillantás alatt fenn a pelus.probald meg.nekem bevált
2010. okt. 17. 21:21
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek,bár nekem akkor szokott elszakadni a cérna amikor rugdossa folyamatosan vagy a hasam vagy a mellem.és hát köztudott hogy nem tudnak piciket rúgni....
2010. okt. 18. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!