Melyik nevek illenek jobban a vezetéknévhez?
Vezetéknév Egyházy
Fiú nevek közül alig tetszik valami a férjemnek, így a Dániel, Norton, Zsolt és Bálint vannak versenyben, a lánynevek közül pedig a Norina, Karina, Vanda, Léna, Elina. Ikreket várok, egy lányt, egy fiút. Nekem a Norina és a Norton tetszene a legjobban, csak visszatart, hogy hasonlóak.
Fiú evek közül mind tetszik, kivéve a Norton. Na az borzalmas.
Lány nevek közül én egyiket sem adnám, talan a Vanda és a Léna ami elmegy.
Fiú nevek közül csak a Nortont ne! Bármelyik másikat, személy szerint nekem a Dániel passzol a legjobban.
Lánynevek közül pedig az Elina (bár én inkább az Ella formát adnám), ha nagyon muszáj, akkor még a Léna elmegy. Norina helyett a Nóra sokkal szebb lenne (ismertem Norinát).
Számomra a Zsolt passzol legjobban hangzásra, a Norton semmiképp. De a Bálint és Daniel is illik hozzá. Ha aszerint választanék, hogy melyik név tetszik legjobban, akkor a Dánielt választanám.
Lanynevekbol maganhangzora kezdődőt nem adnék, én a Karín-t (nem A-val a végén) vagy a Lénát választanám.
Egyházy Lénárt és Léna
Egyházy Kornél és Karolina
Egyházy Edvárd és Elena
Egyházy Dániel és Dorottya
Ehhez a vezetéknévhez egy klasszikusabb, elegánsabb, mondhatni arisztokratikusabb név illik.
A fiúnevek közül a Norton kizárt lenne, a többi jó, a Dánielt választanám.
A lánynevek közül csak a Léna jöhetne szóba, még a Vanda is elmegy.
Hasonló neveket ne adjatok ikreknek, akkor sem, ha különneműek.
Nekem a Norton valahogy alig passzol valamelyik vezetéknévhez; valahogy olyan kellemetlen kimondani, a vezetéknévvel együtt valahogy a Norton névnek olyan "gonosz" hangzása van. Mármint, nem is a hangzása gonosz feltétlenül; hanem lehet, hogy a névnek a rezgése; valahogy rossz az energetikája. Sőt, egyébként tényleg, alig passzol valamelyik vezetéknévhez. Legalábbis a magyarok közül, külföldiekhez lehet, hogy jobban passzolna, de magyarhoz talán a Halmosi meg pl a Gyenes nevekkel passzolna, azok tudnának javítani valamit ezen a néven, magyar környezetben (nem ismerek ilyeneket). Most így próbálgatom, hogy Norton Stewart/ Stuart/ Styuárt, nekem ez se hangzik túl jól. Asszem, ennek a névnek tényleg (legalábbis számomra) eleve nem tűnik annyira nagyon jónak az energetikája.
Javasolnám helyette (Norton helyett) a Norbert, Nilton neveket. (utóbbi nemtom , anyakönyvezhető-e már, előző Survivorből egyik srácnak ez a neve; mikor meghallottam; gondoltam, hogy milyen szép neve van. Egyébként, így belegondolva, hozzápróbálva ; a Norbert se nagyon illik a vezetéknévhez. Az úgy még kicsit olyan "harapósan" hangzik, nem túl jó a harmónia hangzásban a betűk/hangok közt.
Egyébként szerintem legjobban a kérdés béli felsorolásból a Dániel illik hozzá, meg még a Zsolttal is eléggé kiemelkedően jól hangzik; szóval legjobban passzol: Dániel, második: Zsolt.
Remélem, mindent jól írtam, bocsi, ha butaságot írtam; és bocsi, ha valakit megbántottam.
*Ja és egyébként a lánynevek közül pl én is a Norinát adnám.
Ja és ha meg úgy adódik, hogy hasonló neveket választotok, szerintem azzal nincs baj. Főleg amúgy két különböző nemű gyerek. :):)
De egyébként pl a Nórát/Zorát pl ikerlányoknak én is adnám, mind a kettő nagyon gyönyörű. Nórát Nórinak szólítanám, Zorát ugyanúgy Zorának. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!