Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik nevek illenek jobban a...

Melyik nevek illenek jobban a vezetéknévhez?

Figyelt kérdés

Vezetéknév Egyházy

Fiú nevek közül alig tetszik valami a férjemnek, így a Dániel, Norton, Zsolt és Bálint vannak versenyben, a lánynevek közül pedig a Norina, Karina, Vanda, Léna, Elina. Ikreket várok, egy lányt, egy fiút. Nekem a Norina és a Norton tetszene a legjobban, csak visszatart, hogy hasonlóak.

2023. szept. 14. 11:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%
Norton egy motorkerékpár márka neve. Ti sem vagytok normálisak. Előre sajnálom a gyerekeket.
2023. szept. 14. 11:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Fiú evek közül mind tetszik, kivéve a Norton. Na az borzalmas.

Lány nevek közül én egyiket sem adnám, talan a Vanda és a Léna ami elmegy.

2023. szept. 14. 11:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A Nortonon kívül mind jó. És igen, jól érzed, nem kell ennyire egyformának lennie a nevüknek.
2023. szept. 14. 11:52
 4/12 anonim ***** válasza:
97%

Fiú nevek közül csak a Nortont ne! Bármelyik másikat, személy szerint nekem a Dániel passzol a legjobban.

Lánynevek közül pedig az Elina (bár én inkább az Ella formát adnám), ha nagyon muszáj, akkor még a Léna elmegy. Norina helyett a Nóra sokkal szebb lenne (ismertem Norinát).

2023. szept. 14. 12:18
 5/12 anonim ***** válasza:
45%

Számomra a Zsolt passzol legjobban hangzásra, a Norton semmiképp. De a Bálint és Daniel is illik hozzá. Ha aszerint választanék, hogy melyik név tetszik legjobban, akkor a Dánielt választanám.

Lanynevekbol maganhangzora kezdődőt nem adnék, én a Karín-t (nem A-val a végén) vagy a Lénát választanám.

2023. szept. 14. 12:37
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

Egyházy Lénárt és Léna

Egyházy Kornél és Karolina

Egyházy Edvárd és Elena

Egyházy Dániel és Dorottya

Ehhez a vezetéknévhez egy klasszikusabb, elegánsabb, mondhatni arisztokratikusabb név illik.

2023. szept. 14. 13:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A fiúnevek közül a Norton kizárt lenne, a többi jó, a Dánielt választanám.

A lánynevek közül csak a Léna jöhetne szóba, még a Vanda is elmegy.

Hasonló neveket ne adjatok ikreknek, akkor sem, ha különneműek.

2023. szept. 14. 16:02
 8/12 1112 ***** válasza:

Nekem a Norton valahogy alig passzol valamelyik vezetéknévhez; valahogy olyan kellemetlen kimondani, a vezetéknévvel együtt valahogy a Norton névnek olyan "gonosz" hangzása van. Mármint, nem is a hangzása gonosz feltétlenül; hanem lehet, hogy a névnek a rezgése; valahogy rossz az energetikája. Sőt, egyébként tényleg, alig passzol valamelyik vezetéknévhez. Legalábbis a magyarok közül, külföldiekhez lehet, hogy jobban passzolna, de magyarhoz talán a Halmosi meg pl a Gyenes nevekkel passzolna, azok tudnának javítani valamit ezen a néven, magyar környezetben (nem ismerek ilyeneket). Most így próbálgatom, hogy Norton Stewart/ Stuart/ Styuárt, nekem ez se hangzik túl jól. Asszem, ennek a névnek tényleg (legalábbis számomra) eleve nem tűnik annyira nagyon jónak az energetikája.

Javasolnám helyette (Norton helyett) a Norbert, Nilton neveket. (utóbbi nemtom , anyakönyvezhető-e már, előző Survivorből egyik srácnak ez a neve; mikor meghallottam; gondoltam, hogy milyen szép neve van. Egyébként, így belegondolva, hozzápróbálva ; a Norbert se nagyon illik a vezetéknévhez. Az úgy még kicsit olyan "harapósan" hangzik, nem túl jó a harmónia hangzásban a betűk/hangok közt.

Egyébként szerintem legjobban a kérdés béli felsorolásból a Dániel illik hozzá, meg még a Zsolttal is eléggé kiemelkedően jól hangzik; szóval legjobban passzol: Dániel, második: Zsolt.

Remélem, mindent jól írtam, bocsi, ha butaságot írtam; és bocsi, ha valakit megbántottam.

2023. okt. 6. 11:33
 9/12 1112 ***** válasza:

*Ja és egyébként a lánynevek közül pl én is a Norinát adnám.

Ja és ha meg úgy adódik, hogy hasonló neveket választotok, szerintem azzal nincs baj. Főleg amúgy két különböző nemű gyerek. :):)

De egyébként pl a Nórát/Zorát pl ikerlányoknak én is adnám, mind a kettő nagyon gyönyörű. Nórát Nórinak szólítanám, Zorát ugyanúgy Zorának. :):)

2023. okt. 6. 11:35
 10/12 1112 ***** válasza:
*Ja és amúgy , már csak érdekesség képpen, mindentől függetlenül, nekem a Nortonról az ugrik be, hogy van az a játék, talán Prince of Persia, és akkor arról rémlik így nekem egy mondat; hogy anyám mondja, hogy az a Norton-ban van. Hogy onnan lehet megnyitni, vagy azon fut; mert pl voltak a Dos-os játékok, meg a Norton-os? Vagy ez ugyanaz? Na, mindegy; szóval énnekem ezzel alapból semmi bajom nem lenne, hogy valami ilyen digitális cucchoz köthető; szerintem ez a név mostanában nincsen annyira benne a mindennapi szóhasználatban. Hogy sokat emlegetnék pl a Nortont. Én ezt ezelőtt a kérdés előtt hát, nem is tudom, talán kb 20 évvel hallottam legutóbb; de én nem vagyok benne ezekben az infós dolgokban, én nem értek hozzá; szakemberek lehet; hogy többet beszélnek erről.
2023. okt. 6. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!