14 honapos babánál mivel süritek a fözeléket? Tejes-lisztes habarással? Vagy ki mivel?
Az 1. válaszoló mindent leírt.
1 éves kora után már szinte mindent ehet úgy ahogy ti eszitek (kivéve, erős, nagyon fűszeres ételek).
Én 10 hós korától kezdve már tettem tejes habarást a főzelékébe, amíg otthon voltunk, legalább 5x kapott főzeléket egy héten, most bölcsis ott az 5 napból 4x főzeléket kapnak. (finomfőzelék, paradicsomos-krumpli, spenót, saláta, sütőtök főzelék, zöldbab, tök, borsó, stb.)
De főzelék helyett cisnálhatsz neki rakott ételeket (rakott kel, rakott karfiol, rakott cukkini, stb.), én is próbáltam mindig úgy készíteni a kajákat, hogy inden nap legyen az ebédben zöldség hozzá hús, vagy tojás, vagy máj, stb.
Szia!
2. vagyok, szerintem teljesen jók, amiket írtál.
Az én kislányom ugyan már bölcsis, de amíg itthon voltunk én is ilyeneket adtam (neki a virsli a kedvence, így azt kapott legalább hetente 2x, mellette, májkrémes, körözöttes, vajkrémes kenyér, melegszendvics, bundás kenyér, tojáskrémes kenyér.)
A bölcsiben mindent krémként kapnak, (téliszalámi-krémes, parizer-krémes, tojáskrémes, stb kenyér), de minden nap másféle kenyérre kapják (kukoricapelyhes, burgonyás, rozsos, korpás, hozzá retek-paprika-paradicsom tízóraira gyümölcslé) - mellé tej, kakaó, karamellás tej, kávéstej, csipketea, gyümölcstea.
Itthon nem adtam neki ennyi cukrot, de a bölcsiben már nem lehet válogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!