Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem szereti a babóm...

Miért nem szereti a babóm (7.5 hós) a főzelékeket?

Figyelt kérdés
2.5 hós kora óta tápszeres.4 hós volt amikor fokozatosan elkezdtem a hozzátáplálást. A gyümölcsöket, a tejpépet, tápszert nagyon szereti, de a főzelékből alig eszik. Miért? Mit tegyek? Hagyjam rá? Erőltetni nem szeretném.
2009. jan. 1. 21:24
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Túl korán kezdted a hozzátáplálást. Lehet, hogy érzi, hogy nem jó neki, ezért ő lassít. Ne erőltesd.
2009. jan. 1. 21:37
 2/9 A kérdező kommentje:
A védőnő, és a gyerekorvos egybehangzó véleménye alapján kezdtem el a hozzátáplálást-mivel ő tápszeres, érveltek ők.
2009. jan. 1. 21:41
 3/9 anonim ***** válasza:

szia

az én kicsim se szereti a főzeléket.5hós ,egy hónapja eszik gyümit azt nagyon szereti.fokozatosan próbálgasd.én 2-3naponta kínálom újra, egyszer csak rákap.

sok sikert

2009. jan. 1. 21:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2009. jan. 1. 21:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Az enyém ugyan anyatejes, 5,5 hósan kezdtük a hozzátáplálást.

Először nehezen fogadott el bármit is, aztán szépen fokozatosan mindent megevett.

A bolti főziket nem szereti, miután többet kóstoltunk de nem kellett ezért én készítettem neki burgonyát, aztán burgonya-borsó, répa stb és azt bámulatos mennyiségben elfogyasztja.

Valamelyik baba nem szereti a boltit. Te készíted a kaját vagy boltit adsz neki?

Hogy készíted a főzit?

2009. jan. 1. 21:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Szió!

Az én lányom a főzelékeket kevés gyümölccsel, általában almával eszi. Lehet, hogy nem tankönyvi megoldás, de így megeszik bármilyen zöldséget (sütőtök, burgonya, répa, cékla). Természetesen igyekszek csökkenteni az alma adagját a főzelékekben és egy idő után már anélkül is elfogy a szokásos adag. Viszont én nem keverek hozzá anyatejet csak a zöldséget magát adom oda.

Remélem, segítettem.

Zita (8 hónapos kislány anyukája)

2009. jan. 1. 21:57
 7/9 A kérdező kommentje:
A bébiételt egyáltalán nem eszi meg, ezért én készítem neki. Répát, krumplit, brokkolit, csirkemellet főzök meg kis vízben, utána összeturmixolom. Amit húslevesből veszek ki zöldséget, azt jobban megeszi (persze vegetát csak utána teszek bele), de mégsem ehetünk minden nap húslevest. A csirkemájat nagyon szereti de azt egy héten csak egyszer kap. A zöldborsót is szívesen ette, de attól fájt a hasa (pedig átpasszíroztam), ezért arra később térünk vissza. A védőnő azt mondta, hogy tegyek bele egy pici cukrot, de én azt nem szeretnék.
2009. jan. 1. 22:14
 8/9 anonim ***** válasza:

3. válaszoló vagyok újra..

Nekem onnantól kezdve eszi meg a főziket hogy a megfőtt összepaszírozott zöldségeket saját evével felhabosítom és azt még szitán kanállal átpaszírozom. A turmixgéptől olyan plakátragasztószerű anyag lesz, így meg lágy selymes massza, amit már szívesen habzsol.

Próbáld esetleg így főzni őket.

2009. jan. 2. 14:35
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megpróbálom!
2009. jan. 2. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!