Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam zihál és sípolva vesz...

Kisfiam zihál és sípolva vesz időnként levegőt, ez baj?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Első babám, 5 hetes ha nagyon sír, és kiborul valamin, akkor mindig sípolva vesz levegőt. Nyugalmi állapotban teljesen hangtalan a légzése, de ha hergeli magát akkor zihálni és sípolni kezd. Néha szoptatás közben sípol, erős tejleadó reflex miatt eleinte gyorsan jön a tejem, gondolom, nehéz ilyenkor egyszerre nyelni és levegőt venni. Ahogy lassul a tej áramlása, hangtalanul szopizik tovább. Kell ezzel orvoshoz fordulni? Nem akarok paramami lenni, de nyilván azt se akarom, hogy későn kapjon segítséget, ha baj van.
2023. szept. 8. 19:14
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Betelefonáltam, azt mondták, mivel a gyerek nyugodt állapotban ezt nem produkálja és nem fullad, nem tudnak mit kezdeni vele. Hétfőn vigyük gyerekorvoshoz, de valószínűleg csak a gége körüli izmok fejletlensége lesz, amit kinő.
2023. szept. 8. 20:54
 12/16 anonim ***** válasza:
52%

Bocs, most láttam.

Ez a sírás közbeni sípolás az, amit a nagyobb gyerekek (és szerintem felnőttek) is tudnak produkálni, ha nagyon sokáig sírnak.

Tudom miről beszélsz, a mienk is ilyen hangokat ad ha nagyon kiborul, nekem eszembe sem jutott ezzel orvoshoz menni, ha lenyugszik, akkor teljesen normálisan veszi a levegőt. De nagyobb gyerekek is bele tudják lovalni magukat annyira a sírásba, hogy ehhez nagyon hasonló hangot adjanak csak náluk halkabb a síráshoz képest.

2023. szept. 8. 23:22
 13/16 A kérdező kommentje:
Igen Igen, de nyugalmi állapotban teljesen hangtalanul vesz levegőt, nem húz be a mellkasa sem. Már teljesen beforgattam magam.... hétfőn megyünk az orvoshoz, aztán csak lesz valami.
2023. szept. 8. 23:27
 14/16 anonim ***** válasza:
48%

Sajnálom! Néhány válaszoló minden gondolkodás nélkül írja a válaszát.

Ne aggódj, ha az amire gondolok, akkor tényleg csak azzal tudtok segíteni rajta, ha kitaláljátok, hogy mi a baja (az én babám akkor csinálja ezt, ha fázik vagy éhes).

2023. szept. 8. 23:41
 15/16 anonim ***** válasza:
19%
Idiótának nem való gyerek
2023. szept. 9. 07:58
 16/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Azért írok, hátha valakinek hasznos infó lehet. Bevittük a gyereket az ügyeletre, ahonnan röhögve elküldtek minket. Hétfőn a gyerekorvos megnèzte, azt mondta valószínűleg gégeporc gyengeség, de vigyük el gyerek fül orr gégészhez. Elvittuk, ő ezt megerősítette, viszont azt is mondta, gyógytornásszal nézessuk meg, mert talán egy kis nyaki feszesség is erősíti ezt. A gégeporc gyengeséget pedig kinövi. Hívtunk magán gyógytornász, aki rengeteget segített. Mára teljesen megszünt a sípolás és zihálas.
2023. dec. 17. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!