Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás előtt állunk,...

Hozzátáplálás előtt állunk, hamarosan hat hónapos lesz. Blw-ben gondolkodok. Ennek hogy lehet nekiállni? Mik a feltételek? Mikor mit kell adni?

Figyelt kérdés

Már adtam neki egy-egy kanál kis almát, őszibarackot. De olvastam hogy nem jó a kettőt keverni. Bár gondolom ez az egy-egy kanál nem rondít bele most.

A másik kérdés ami felmerült bennem, hogy ehhez megkell tanulnia stabilan ülni? Tehát ha mondjuk 7-8 hónaposan kezd el ülni, akkor annyi idősen kezdem meg a hozzátáplálást? Addig mit hogyan, vagyis milyen formában adok neki?

Most ez tudatlanul fog hatni, de ha netalán rosszul nyel mit csináljak vele?...

2023. szept. 7. 11:13
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Én valószínűleg barlangban éltem egész terhességem alatt... na jó, kicsit tudatosan nem olvastam sem itt, sem fb csoportokban, sem a neten semmilyen gyereknevelős témát.

Nálunk úgy kezdődött a hozzátáplálás, hogy ettem egy barackot, az 5 hónapos kisfiam az ölemben volt, és nagyon cuppogott a baracknak, így hát oda tartottam neki és szopogatta.

Pár nappal később magához húzta a dinnyét tartó kezemet és azt is szopogatta.

6 hónapot még nem töltötte be, amikor vacsoráztunk, ő az ölemben volt, mert általában magunkhoz vettük amikor ettünk, hogy lássa.

Egy ilyen alkalommal beletapicskolt a tányéromba, és magához vett egy darab kenyeret, azt elkezdte nyammogni. Nem mondom, hogy nem kaptam frászt, de hagytam, figyeltem mit csinál.

Így amikor főzeléket készítettem magunknak, neki is azt készítettem, csak lefejt tejből, és azt maszatolta amíg mi ettünk.

Amikor szilárd ételt ettünk, előtte is volt egy egy darab felvágott tészta, krumpli, zöldség, gyümölcs.

Szóval ő vegyesen kap pürét és darabosat is. Eddig soha nem volt belőle baj. A pürét lenyeli, a darabosat nyammogja. Egyedül azt nem szereti ha a pürében vannak darabkák.

Aztán jöttek velem szembe a blw meg egyéb kérdések.

Amúgy ölben van, úgy eszik. Nincs és nem is volt semmiylen pihenőszéke, autós ülés is csak az autóban van. Semmi szüksége a gerincének ezekre.

2023. szept. 7. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!