Ki mennyit foglalkozik a 4 hónapos babával amikor ébren van? Milyen foglalkozásaitok vannak?
Esetenként tanítom neki a betűket, a szorzás már elég jól megy, de van amikor sakkozunk..
Szóval egy 4 hónapos babáról beszélünk, a "foglalkozások" ekkora babával kb arról szól,hogy az ember ad neki játékot,nézegeti milyen ügyesen forog, mit vesz a szájába, meg lehet kicsit tornáztatni is és kb ennyi, hagyni kell hogy nézelődjön felfedezzen az fejleszt a legjobban...
Amikor a kisfiam 4 hónapos volt, most 7 hónapos.
Akkor már kb 2 hónapos kora ota megvolt az a "rutin", hogy a reggeli cicizés után leraktam a földre és hagytam, had bambuljon. Én közben vasaltam, teregettem, pakoltam, porszívóztam, beszéltem hozzá, énekeltem.
Volt, hogy leraktam a hálószoba és a fürdőszoba ajtó közé és ott volt amíg én hajat mostam, áztam a kádban.
De sokszor volt ölben, zenére táncoltam vele, kimentem vele az erkélyre és nézegettük a tájat, beszéltem hozzá, mondókáztam neki, mozgásos mondókákkal "tornátattam".
Ha elvan egyedul, nezelodik, matat egy jatekkal, akkor en nem piszkalom.
4,5 honapos a kisfiam, amig nem fordult hasra, addig volt olyan, hogy siman kibirta a jatszoszonyegen, amig en kajat csinalok, takaritok, addig nezelodott, jatekot fogdosott stb.
Ez kb olyan 1-1,5 orat jelentett.
Most mar hasra fordul, de vissza nem tud, igy kb 5 percenkent ugrok es forditom vissza, mert keservesen sir.
Megforditom, de aztan azonnal fordul is vissza hasra es kezdodik elorol. Ez megy reggeltol estig jelenleg 🤣
De amugy szoktam neki mondokazni, enekelni, rovid meset olvasni, ha vevo ra. Van, amikor abszolut nem erdekli, mert a forgas es valami jatek izgalmasabb, akkor nem eroltetem.
Illetve vannak nalunk olyan napok is, amikor alig lehet letenni, inkabb kezben lenne.
Hat akkor kezben van meg hordozoban rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!