Újszülött csecsemőnél minden etetés előtt és után cseréltek pelust? És ha nem ébred fel a következő etetésre, ti ébresztitek?
Sokan ajánlották nekem a babaöblöt, hogy milyen praktikus az éjszakai kelésekre és etetésekre, mert nem kell kikászálódni a picihez, és meg tudom szoptatni magam mellett. Közben viszont a védőnő azt mondta, hogy minden etetés előtt tegyem tisztába (és ha szopizás közben megjön az ihlet, akkor nyilván utána is), de akkor meg már mindegy ez a felkelni/nem kelni kérdés és a babaöböl is, hiszen akkor elvileg így is, úgy is fel kellene kelnem éjjel, hogy pelust cseréljek. Ti ezt hogy csináltátok? Ill. ha letelt a 3 óra a következő aktuális etetéshez, de a baba még békésen szúnyókált, ti felébresztettétek?
(Lehet, hogy nagyon evidensek a kérdések, de még csak most próbálom felmérni, mire és hogyan készüljek a hamarosan születő babámnál, és elég sok az ellentétes infó - elvileg hozzáértőktől is - ezért vagyok kíváncsi, tapasztalat alapján kinek mi vált be.)
Nekünk cserélni kell pelust evés előtt és után is. Mindig evés közben kakil és ha nem tök üres pelenka van rajta kifolyik.
Nekem elejétől kevés a tejem kell tápszeres pótlás is, azért keltem legkésőbb 4 óránként, mert a tejtermelésnek nem tesz jót ha hosszabb ideig van inger nélkül a mell. (Lehetne fejni is, de minek kezdjek el éjszaka fejni hogyha amire végzek amúgy is felébredne a baba és a fejés nem ugyanolyan inger mint a baba)
Nekünk felesleges lenne a babaöböl. Ha nem kellene pelenkázni a szoptatáshoz amúgy is ki kell belőle venned, teljesen mindegy hogy 2 lépést még meg kell tenni a kiságyig vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!