Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött csecsemőnél minden...

Újszülött csecsemőnél minden etetés előtt és után cseréltek pelust? És ha nem ébred fel a következő etetésre, ti ébresztitek?

Figyelt kérdés

Sokan ajánlották nekem a babaöblöt, hogy milyen praktikus az éjszakai kelésekre és etetésekre, mert nem kell kikászálódni a picihez, és meg tudom szoptatni magam mellett. Közben viszont a védőnő azt mondta, hogy minden etetés előtt tegyem tisztába (és ha szopizás közben megjön az ihlet, akkor nyilván utána is), de akkor meg már mindegy ez a felkelni/nem kelni kérdés és a babaöböl is, hiszen akkor elvileg így is, úgy is fel kellene kelnem éjjel, hogy pelust cseréljek. Ti ezt hogy csináltátok? Ill. ha letelt a 3 óra a következő aktuális etetéshez, de a baba még békésen szúnyókált, ti felébresztettétek?

(Lehet, hogy nagyon evidensek a kérdések, de még csak most próbálom felmérni, mire és hogyan készüljek a hamarosan születő babámnál, és elég sok az ellentétes infó - elvileg hozzáértőktől is - ezért vagyok kíváncsi, tapasztalat alapján kinek mi vált be.)

2023. szept. 1. 13:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nekünk cserélni kell pelust evés előtt és után is. Mindig evés közben kakil és ha nem tök üres pelenka van rajta kifolyik.

Nekem elejétől kevés a tejem kell tápszeres pótlás is, azért keltem legkésőbb 4 óránként, mert a tejtermelésnek nem tesz jót ha hosszabb ideig van inger nélkül a mell. (Lehetne fejni is, de minek kezdjek el éjszaka fejni hogyha amire végzek amúgy is felébredne a baba és a fejés nem ugyanolyan inger mint a baba)

Nekünk felesleges lenne a babaöböl. Ha nem kellene pelenkázni a szoptatáshoz amúgy is ki kell belőle venned, teljesen mindegy hogy 2 lépést még meg kell tenni a kiságyig vagy sem.

2023. dec. 21. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!