Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek le van maradva a...

Szerintetek le van maradva a beszéde?

Figyelt kérdés

Kislányom 21 hónapos és még csak 34 szava van. :( Csomó vele egy idős gyerek már 50 szót használ vagy 2 szavas mondatokban beszél. Kell aggodni ezen? Nincs elkesve?

Ügyesen utánozni próbálja már a szavakat, illetve mindent is megért már. De mégis picit aggódom.

2023. aug. 26. 00:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%
Hát nem tudom, szerintem a mai 40+-osok sem jártak beszédfejlesztésre, mégsem találkoztam olyannal, aki ne tudna beszélni.
2023. aug. 26. 08:24
 12/15 anonim ***** válasza:
53%

11, férjem csak 10 évig járt logopédushoz. Megkésve indult a beszéde és halmozottan beszédhibás volt.

Elmúlt 40.

2023. aug. 26. 08:29
 13/15 anonim ***** válasza:
73%
Egyáltalán nincs elkésve. Az én fiam sem tudott többet ennél ennyi idősen, sőt inkább csak hangutánzó szavakat mondott. Most 2,5 éves kb egy hónapja gyakorlatilag mindent utánoz, rengeteg szava lett. Vannak ilyen hirtelen ugrások. Én 3 éves koromig baba nyelven halandzsáztam, utána meg úgy beindult s beszédem, hogy utolértem a kortársakak. És semmi beszéd hibám nem volt. A lányom 2 évesen már gyakorlatilag beszélt, de neki óvodában kellett logopédus, mert voltak kiejtés beli, betű tévesztéses problémák. Szóval ha vki időben kezd el beszélni sem feltétlenül jó, ha később korrigálni kell.
2023. aug. 26. 08:43
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Sokáig én se aggódtam egyébként. Csak az utóbbi időben játszótéren, itt ott annyi közel vele egy idős gyerekkel találkoztam akik már kb tök érthetően szépen beszéltek, hogy elbizonytalanodtam kicsit. :) de akkor nem aggódom feleslegesen.
2023. aug. 26. 10:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez van lassan 2 éves és inkább hangutánzó szavai vannak,de pl következetesen mondja a kék színre, hogy kék pirosra hogy piooo,feketére hogy tetete,ha kérdezem a színeket meg is mutatja. Szóval agyilag nincs semmi baja. Nálunk rengeteg ismerős gyereke konkrétan a 2. Szülinapján szólalt meg. Igen van akinek problémás a gyereke ,de nem kell mindenkit arra biztatni hogy enyém ilyen volt akkor tuti tied is beteg... mindenkinek más a beszedfejlődése,amíg nem totál néma a gyerek addig nincs gond.
2023. aug. 26. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!