Szerintetek le van maradva a beszéde?
Kislányom 21 hónapos és még csak 34 szava van. :( Csomó vele egy idős gyerek már 50 szót használ vagy 2 szavas mondatokban beszél. Kell aggodni ezen? Nincs elkesve?
Ügyesen utánozni próbálja már a szavakat, illetve mindent is megért már. De mégis picit aggódom.
Tény: minden a gyereknek értelemmel bíró, következetesen használt szókezdemény, valamint hangutánzó beleszámít.
Tévhit: ráér 3 évesen megszólalni.
2 évesen 50 szó ÉS 2 szavas mondatok az elvárt minimum.
8 évnyi megkésett beszédfejlődés terápiája után én nem bíztatnék senkit a csodára való várásra. Nem volt vicces időszak úgy se, hogy mi időben észbekaptunk. 18 hónaposan, 0 szóval már célzott terápiát kapott rá.
7, hagyd. Könnyebb homokba dugni a fejet és utána, ha mégse történik csoda és nem szólal meg 3 évesen a gyerek a semmiből mondatokban csevegve, akkor lehet ujjal mutogatni mindenkire. ;)
A kérdezőnek nem kell aggódnia, a 2-es viszont észbe kaphatna.
3 eves korig nem beszelt a gyerek. Voltunk csomo helyen mind negativ. Aztan bekerult oviba es felev mulva ha nem is teljesen ertehtoen de beszelt.
Most 12 es evek ora sorra nyeri a szavalo es meseolvaso versenyeket. 😁 Es be nem all a szaja akkor is valaszol ha nem ot kerdeztem. 🤣
Fiam a 2.szülinapján mondta ki az első szavát. Torta. Addig szó szerint semmit. 2.5évesen összetett mondatokban beszélt, verseket mondott.
Lányom 23 hónapos.
Talán ha 5 szót mond.
Én egyáltalan nem érzem kevésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!