Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A légzésfigyelő miért riaszt...

A légzésfigyelő miért riaszt tévesen?

Figyelt kérdés
Beriasztott a légzésfigyelő (Angelcare), pedig semmi baj nem volt, halálra rémültem. Rohantam be a szobába és ráztam szegény kisfiamat. Nem értem, mitől riasztott, hiszen az ágy közepén feküdt, tehát érzékelnie kellett a gyereket (egy jól fejlett, egészséges 4 hetes csecsemőről van szó).
2010. okt. 16. 10:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%
Az én fiamnál előrfordult, hogy túl mélyen aludt és hosszabb ideig nem vett levegőt. A légzésfigyelő olyankor is riaszt.
2010. okt. 16. 10:24
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
Nekünk kétlapos Angelcare légzésfigyelőnk volt, és eleinte beriasztott, amíg közel nem tettük a két lapot egymáshoz, közvetlenül a baba alá. Vékony matrac alatt volt, mégsem érzékelte pontosan a babát. Ahogy nőtt a baba, és elkezdett pörögni az ágyban, távolabb tudtuk tenni a lapokat, és nem is volt több riasztás (téves sem). 9 hónapos volt, amikor elhagytuk, mert folyton cincálta a zsinórokat :)
2010. okt. 16. 10:33
 3/13 Vilcsianyuja ***** válasza:
53%
milyen érzékenységre van állítva? ha emelsz az érzékenységén, talán nem lesz téves riasztás.
2010. okt. 16. 10:41
 4/13 anonim ***** válasza:
53%

2 dolog miatt:

-érzékenysége milyen a légzésfigyelőnek?

-a babák valóban sokáig "elfelejtenek" levegőt venni. nálunk ez volt 2 hós koráig, hogy ssokáig nem vette a levegőt, és ezért riasztott be, szerencsére nem volt komoly.

2010. okt. 16. 10:51
 5/13 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy téves riasztás volt? Ha aludt, lehet nem vett levegőt 20 mp-ig, és azért van légzésfigyelő, hogy szóljon, ha ilyen történik!

Nem?...

2010. okt. 16. 10:57
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy az elem van fogyóban? akkor is csipog, de máshol villog.
2010. okt. 16. 10:58
 7/13 anonim ***** válasza:
Miért gondolod, hogy téves riasztás volt? Lehet, hogy olyan sokáig nem vett levegőt, ahogy már előttem is írták, hogy emiatt kezdett el csipogni. Nálunk is előfordult. Pont erre van a légzésfigyelő, ha egy bizonyos ideig nem vesz levegőt a baba (az esetek 99%-ában azért, mert nagyon mélyen alszik), akkor ezt jelezze. Legtöbbször már az éles sípolásra is felébrednek a babák. De semmiképpen ne rázd meg, azzal komoly károkat lehet okozni!
2010. okt. 16. 11:07
 8/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nézd meg, h nem túl vastag- e a matrac. Nálunk ois ez volt az elején. Csak a matracot néztem, h ne legyen túl vatsag, még pont belefért, de amikor beletettem a derékaljat az ágyba, máris túl vastag volt és nem érzékelte a babust.
2010. okt. 16. 11:41
 9/13 anonim ***** válasza:
Ilyen kicsi korban előfordul. Nálunk is volt ilyen vagy 2* 3*, ha nincs baj és egyből vesz levegőt a gyerek akkor ne izgulj. Többször volt olyan is ,hogy 15mp múlva csippant egyet a figyelő, és a kicsim ekkor mélyet lélegzett.
2010. okt. 16. 13:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Erre való a légzésfigyelő. Nem gondolom, hogy téves riasztás lett volna...
2010. okt. 16. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!