Az 5 hónapos babám szinte tud mászni. igaz csak kezdetleges de már halad előre. Húzza a lábait szépen emeli a fenekét és elmegy a cumiért. Van aki szerint ez korai, és még nem szabadna. Kérdésem hogy miért?
3 hónaposan át fordult hátról hasra, és vissza. Támasztva ül, áll a lábán és rugózik. Alig töltötte be az 5 hónapot.
Milyem problémára gondolhatott a kedves ismerősöm,aki szerint ezt még nem szabadna? Milyen problémát jelenthet ha korán kezdi ezeket a baba? Hozzá teszem, nem egy pici baba, hanem 4300grammal született. Jelenleg 8kg.
Támasztva ültetni tilos. Nyugodtan kérdezd meg a gyerekorvost/védőnőt.
Nagyon káros a gerincre. Csak akkor szabad ültetni,ha már teljesen önállóan magától kiül mászásból.
Az orvos nekünk azt mondta,hogy ha valamit egyedül csinál a baba,az nem baj,mégha korán is kezdi,de erőltetni nem szabad.
Nekem is a fiam 5 hónapos volt mikor elkezdett maszni,és én is korainak éreztem a doktornő megnyugtatott,hogy nem gond ha magától csinálja.
De pl támasztani nem szabad,mert azt nem magától csinálja,nem magától ül fel ...az egyik ismerősöm kitamasztotta négy honaposan a kislányát és azzal villogott hogy már tud ülni a kislány.. most gerinc problémái vannak.
Mert ha nem csinálja kellő ideig az adott mozgásformát, akkor az idegi pályák nem úgy formálódnak.
Másik: a túl korai mozgásfejlődés hátterében sokszor feszesség áll.
Támasztva ültetni tilos. Állítani, rugóztatni szintén.
A kisfiam 5.5 hónaposan felült. Kúszott is 5 hónaposan. A védőnő szerint nem túl korai, csak ügyes. Magától csinálta meg. Bennem fel sem merült, hogy ilyen hamar ülni fog.
Mi voltunk dévény tornán 4 hónaposan, mert volt egy kis feszessége a karjában, de a sok szőnyegen töltött idő miatt 1 hét alatt javult, a gyógytornász okafogyottnak tartotta a további dévény tornát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!