Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért hív más nőket anyának?

Miért hív más nőket anyának?

Figyelt kérdés
A kislányom most lesz októberben 2 éves. Már 1 hónapja megtanulta az anya szót és úgyis szólít, aminek nagyon örülök :) az viszont zavar, hogy más nőket, anyukákat is, sőt nem rég egy 8 éves kislányt is anyának hívott. Pl. volt olyan is, hogy odament tárt karokkal más anyukákhoz, hogy vegyék fel és játszanak vele, persze szorosan mellette voltam. Nem értem miért hív mást anyának. Bár volt már arra is példa, hogy egy kislány hangosan kiabált az apuja után és ő is oda kiabált, hogy apa és miután elmentek sírt utána..
2023. aug. 7. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Kicsi, nem tudja mit jelent.
2023. aug. 7. 17:22
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
A fiam elmúlt 2 éves, amikor ő is ezt csinálta. Minden nőre anyát, férfira apát mondott. A bölcsis gondozó nénije is anya volt egy darabig. 1-2 hónapnál nem tartott tovább ez.
2023. aug. 7. 17:41
 3/7 A kérdező kommentje:
#2-es, a kislányom is szeptembertől kezdi a bölcsit. Nagyon keresi más gyerekek társaságát, kíváncsi új dolgokra és imád felfedezni. Egy dologtól félek, hogy majd semmibe vesz, mintha ott se lennék mellette. Pl a mama nagyon engedékeny volt vele szembe és csak az ő társaságát kereste..
2023. aug. 7. 17:58
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Ne legyél ennyire féltékeny. A te lányod, hidd el szeret, de egy szülőnek nem mindig kell a gyerek kedvében járni, mert te elsősorban az ő javát szeretnéd, nem azt, hogy baja legyen. Tisztázd magadban a szerepeket. A nagymamák ilyenek általában. A gyereked meg csak most tanul beszélni, teljesen nincs tisztában a jelentésekkel, próbálkozik.
2023. aug. 7. 18:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is 2 éves múlt 2hónappal. Nem olyan rég kezdte ő is, ahogy megindult a beszéd. Akkor mondja, mikor az illetőtől figyelmet kér, de a nevét nem tudja kimondani. Egyszerűen rájött, ha így szól, figyelnek rá és nem kell új szavakkal bíbelődni. 😃 Engem nem zavar...akiknek szól, ők is anyák. 😄😄 Hallgatnak rá...majd elmúlik ha jobban tud beszélni.
2023. aug. 7. 20:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azt gondoltam én ronthattam el valamit.
2023. aug. 7. 21:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy hatalmas teljesítmény a gyerekedtől, legyél rá büszke. Absztrakciónak hívják. Tudja ő, vagy legalábbis sejti, hogy nem minden nő vagy lány "anya", de te nő vagy, és téged anyának "kell" hívni, ezért beprópálkozik más nőknél is ezzel, amikor meg akarja őket szólítani, hogy hátha őket is így hívják.

Pont, mint amikor minden állatot kutyának hívnak a kisgyerekek. Abban is az a nagy dolog, hogy felismeri, hogy az egy állat, és ha a másik állat kutya, akkor talán ez is.

2023. aug. 7. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!