Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek rossz alvó a...

Szerintetek rossz alvó a babám, vagy ez a normális?

Figyelt kérdés

Este 9-10 körül alszik el, legjobb esetben 3kor kel enni de ez elég ritka, inkább 2, de van hogy már 1 órakor fent van. Miután eszik ( ez van hogy fél ora van hogy egy mert sajnos néha bealszok én is közben - kérlek ne itéljetek el!) Nagyon ritka hogy szepen aludna tovább. Fészkelődik, úira megébred vagy éber... A legjobb esetben alszik utána még 2-3 órát de ez egy héten kb 1x van. Mit csinálok rosszul? Már teljesen kivagyok mert minden nap 3 órát alszom mióta megvan... ez nálatok így van/volt?

Bocsi hosszú lett, de bármilyej tanácsot szivesen várok. Egyébként anyatejes baba.

2023. aug. 6. 12:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

Nem biztos hogy hazudik.

Nálunk 2 gyerek van, egyik szintén álom alvó volt. Második pedig nem ;)

Mindenféle baba van.

2023. aug. 6. 14:27
 12/17 anonim ***** válasza:
68%
Igen, rossz alvó a babád. Nekem is volt egy ilyen. Utána meg a másik véglet, aki 1 hajnali evéssel álaludta az éjszakát pár hetes korától. Szóval nem biztos hogy a barátnőd hazudik. Csak jó alvó a gyereke.
2023. aug. 6. 14:31
 13/17 A kérdező kommentje:
Szerintem nem hazudik, mondta is hogy ez egy pár napja van így, de előtte is okés volt. Egyébként is mi értelme lenne hogy hazudjon? Ez nem egy amolyan kamu barátság ahol versengünk egymással...
2023. aug. 6. 15:58
 14/17 anonim ***** válasza:
77%
Nekem nem ilyen volt. Egyszer kelt éjjel. Aztán rögtön vissza is aludt.
2023. aug. 6. 17:29
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk felkelt 1-kor enni,majd 5-kor ennyi idősen. Utána pár hétig aludt este 8-tól 5-ig,ez volt a beetetős időszak.:D Ahogy jött a fogzás, mozgásfejlődés meg ami létezik na akkor romlott el az alvása,akkor felkelt 1-kor,2-kor, fél 4-kor de akkor már vissza se aludt. Ez ment heteken hónapokon át, azt hittem kifekszünk. Utána mint egy kapcsoló átaludta az éjszakát,olyan 10 hónap körültől, lekopogom azóta is,13 hónapos. Viszont azóta is vannak ilyen 1-2 napok,amikor felkel 2x és nem hajlandó visszaaludni. Minden baba más.

Egy barátnőmnek két gyereke van,a nagyobb születése óta jó alvó volt, szó szerint egész éjjel,most nagyobbként is igazán jókat alszik,a kicsi meg másfél éves koráig vagy 8x kelt éjjel.

Kitartást! Javulhat ez,de sajnos rosszabb is lehet. A barátnőd jó alvó babája is maradhat ilyen,de bizony roszabbodhat is.

2023. aug. 6. 21:45
 16/17 anonim ***** válasza:
88%
Nem akarom forgatni a tőrt, de nekem szerintem egész jó alvó a gyerekem. Pár hetes korától csak egyszer kelt éjszakánként szopizni, előtte és utána aludt mint akit fejbe vertek. Előtte való hetekben 3-4 óránként felkelt 1 óra szopira. 7 hónapos korától meg 0 az éjszakai riasztások száma. Nyilván ha nagyon piszkálja egy kibújó fog, akkor van hogy át kell menjek hozzá visszaaltatni. Én nem hiszem, hogy hazudik a barátnőd, csak jobb alvó a gyereke. De a tiéd alvása sem hangzik kórosnak, ne aggódj miatta. Veletek egy szobában alszik? Lehet hogy meg lehetne próbálni a külön szobát. Az én kislányomat ebben a korban szerintem már kicsit zavartuk 😂 Igaz, mi 7 hónaposan költözettük át, de pár nappal később már mindketten teljesen átaludtuk az éjszakát. Nem hiszem, hogy véletlen egybeesés :)
2023. aug. 6. 22:00
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is szuper alvó eddig, miután már nem kellett ébreszteni sárgaság miatt 3 óránként, csak 1x kelt hajnalban, 3-4 körül. Még nem volt 3 hónapos, mikor elkezdte átaludni az éjszakát, azóta sem ébred, már 10 hónapos múlt.

Annyi szokott néha előfordulni, hogy lefekvés után felsír, akkor van, hogy pár pillanatra felveszem, de azt se mindig kell. Ez is csak azóta szokott előfordulni, hogy beindult a mozgásfejlődés, és bebarangolja az ágyat éjszaka.

Anyatejes egyébként, egy szobában, de külön ágyban alszunk az első perctől fogva.

Napközben viszont elég kaotikus volt az alvása mindig, a te babád lehet olyankor alszik jobban, esetleg akkor nem tudsz te is pihenni egy kicsit?

2023. aug. 7. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!