Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hányszor borul ki egy nap egy...

Hányszor borul ki egy nap egy darkorszakos gyerek? Ez normális kategória?

Figyelt kérdés

13 hónapos a lányom és olyan hisztiket nyom, hogy megőrülök bele. Sikít, csapkod, vergődik, beveri a fejét, még jobban ordít, rúgdos, olyan hülyeségeken, hogy nem teszem fel őt a szekrény tetejére, nem tudja letépni a cumi fogantyúját, nem tudja odébb tolni a 100+ kilós étkezőasztalt, nem iszok bele a tápszerébe. Napi 5-6x biztos elolvad az agya ilyeneken és úgy ordít, mint akit megszállt valami. Próbálom elkerülni a hisztit okozó helyzeteket, megértéssel állni a frusztrációjához, elterelni a figyelmét, ha megoldani nem tudom a problémát, de úgy érzem mostmár, hogy megőrülök abban, hogy ennyire elnyomom magamban, hogy engem is idegesít, hogy állandóan vinnyog valami hülyeségen. Ha aludni kell, akkor is olyan hisztit csap, 2 óra visítás mire elalszik, azt is azért, mert kb elájul a fáradtságtól. Enni sem eszik normálisan, mert nem akar háton lenni, máshogy viszont meg sem próbál enni, hiába próbálgatom tanítani neki hónapok óta.

Ez a dackorszak? Ez ilyen lesz 3 éves koráig? Egy-két hete tart ilyen durván, de néha úgy érzem, hogy egy-egy ilyen hisztiben is megbolondulok, nem hogy évekig ezt hallgatni. Egy ilyen alkalom a fél órától a 2 óráig bármeddig eltarthat. Úgy érzem, hogy egész nap üvölt a gyerek.

2023. aug. 6. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
14 hónapos a kislányom. A napi 5-6 nálunk is megvan. Tanuljuk, hogy a hisztivel nem ér el semmit. A csapkodásnál pedig igyekszem megnevezni az érzését ("pl. tudom, hogy dühös vagy, de...) és a csapkodást átalakítom simogatásba, elmagyarázom miért nem szabad azt, amit szeretne. Ilyen apró trükkökkel nálunk még kordában tartható a dolog. Vannak jobb és rosszabb napok, a rosszabbakat én is nehezebben viselem, de összességében nem annyira éri el az ingerküszöbömet. Ha nem, akkor nem. Felőlem toporzékolhat, akkor sem.
2023. aug. 6. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a fiam 16 hónapos,lekopogom heti kétszer van kisebb hiszti,sosem volt hisztizos eddig még(persze ez nem jelenti,hogy nem is lesz)

Lányom ilyenkor mar nagyon hisztis volt,ami meg is maradt neki kb 4 éves koráig.

Egy nap vagy 100x borult ki ,szinte a semmi miatt is

2023. aug. 6. 11:47
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm első, ezt a megnevezést megpróbálom. Akkor ezek szerint nincs korán még ahhoz, hogy tényleg dackorszak legyen.

#2 A lányod 4 éves koráig konstans ilyen volt? Vagy volt jobb és rosszabb időszak, mint pl. a szeparációs szorongásnál.

2023. aug. 6. 11:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Voltak jobb napok,rosszabb napok,de általában több volt a rosszabb nap mint a jobb sajnos.

2

2023. aug. 6. 12:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Ejnye. Jó, akkor összeszedem magam, továbbképzem magam a témában és megpróbálom kiélvezni a jobb órákat, napokat. :D Te jó ég, mi lesz itt.
2023. aug. 6. 12:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Enyém 3,5 éves kb 1,5 évesen kezdődött, a napi 100 is szerény becslés a rosszabb napokon, a jobb napokon van hogy csak néhány hiszti van . Amúgy 2-3 kozott volt a legrosszabb, most 3,5 évesen már könnyebben felfogja a mierteket és elfogadja az alternatívákat ezért hamarabb megnyugszik.
2023. aug. 6. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!