Mennyi gesztenyét készítsek egy ebédre 8 hós fiamnak? Mit tegyek még hozzá? Egyáltalán hogyan kell elkészíteni? Sokáig tart míg megfő?
Áztasd be forró vízbe 1 órára. Utána a tetejét vagdosd be X alakban, majd sütőben süsd meg, ez is 1-1,5 óra kb. Közben tudod ellenőrizni, hogy mennyire sült már meg.
Utána megpucolod, és párolt fahéjas almával, párolt vagy roston sült husival tudod turmixolni (én a husit pár szem almával és a gesztenyével leturmixoltam, majd hozzáraktam a többi almát csak összetörve).
2 adag kajához (mindig két napra főzök) olyan 10-12 szemet csináltam kb.
Egyébként legközelebb vegyél bio gesztenyepürét - abban csak bio nádcukor van -, és azzal egyszerűbb az egész, és nem tudom miért de jobb íze is van. Annak a szélét szoktam mindig levágni, ami kicsit felolvadt, a maradékot visszateszem a fagyóba.
Ja, és most jutott eszembe, hogy almával és meggyel ha összekevered, akkor az adható uzsira vagy tízóraira is, az így egy desszert-féle.
Bocsánat, hogy közbekérdezek, de hol vesztek ilyen bio-gesztenypürét?
Köszi előre is a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!