Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9,5 hónaposan még nem tud ülni?

9,5 hónaposan még nem tud ülni?

Figyelt kérdés

9,5 hós babám van, aki még nem tud ülni. Járunk tornára havi 1szer, nem mondta a tornász, hogy lenne valami problémája.

Kúszik, mászni még nem tud.

Volt valakinek olyan, h későn kezdett el ülni? Ha igen, mikor? Kicsit már aggódom, mert azért ilyen korban már kéne neki.

2023. júl. 30. 14:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Mászásból szoktak kiülni... talán ebből sikerül összeraknod a képletet.
2023. júl. 30. 14:14
 2/12 babyboom567 ***** válasza:
32%
7 hónaposan állt fel,bútorok mellett lépkedett,de ülni csak 2 hét múlva tudott.
2023. júl. 30. 14:23
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Előbb mászás, aztán ülés.
2023. júl. 30. 14:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Megkésett mozgásfejlődésű a gyerekem. Ő már kúszott ilyenkor, de ülni csak 11 hónaposan, akkor sem mászásból, hanem tök szabálytalanul spárgából. Mi is jártunk mindenhová, végül megcsinált szabályosan mindent, csak nagyon későn.

Rendkívül ügyetlenek a nagymozgásai a mai napig, egyéb baja nincs.

2023. júl. 30. 14:30
 5/12 anonim ***** válasza:
83%
Nekünk kúszásból nyomta ki magát, még nem mászott, viszont mi ültettük. Teljesen egyéni a mozgásfejlődés, ne aggódj azért mert nektek esetleg kicsit késik, ha a tornász nem mondott semmit akkor semmi baj nincs. A mászást viszont lassan el kéne kezdenie, de ezen se stresszelj, te minden tőled telhetőt megteszel, hiszen még foglalkozásokra is jártok
2023. júl. 30. 14:50
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Általában mászásból ülnek ki. A mászás az egyik legfontosabb mozgás fejlődés során. De állítólag a kúszás is elég, de abból nem tudnak kiülni. 10 hónapos korig kell ülnie. Még adj neki időt. Ha továbbra sem ül, úgyis jelezni fogod a gyógytornásznak. Valószínűleg azért nem szólt eddig, mert tudja meddig van a határidő.
2023. júl. 30. 15:47
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

Előbb kúsznia, másznia kellene... Miért pont az ülés izgat?

Azon aggódj, hogy nem kúszik. Ennyi késéshez csöppet kevés havi 1 torna. Gondolom az se aktív, csak Dévény.

Neurológus látta?

2023. júl. 30. 15:52
 8/12 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy kúszik :)
2023. júl. 30. 16:15
 9/12 anonim ***** válasza:
54%

A lányom napra pontosan 10 hónapos korában ült ki először teljesen egyedül. Már egy hónappal előtte is "úgy maradt", ha mi leültettük, szóval nem billegett, nem csuklott össze...de magától nem csinálta. Nem is ültettük egyébként, 1x próbáltuk ki.

Minden más mozgást időben vagy akár még az átlagnál korábban is csinált, nem tudom, miért volt neki az ülés mumus. Mindenesetre már óvodás és semmi baja az égvilágon 😃 Nekem erre annyit mondott a védőnő, hogy vannak olyan babák, akik az ülést "hagyják" utoljára.

2023. júl. 30. 18:57
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
Ja igen, és mi nem is hordtuk sehova, mert úgy voltam vele, hogy a 10 hónapos kort megvárom, elvégre addig normális ha nem ül, aztán utána lépek, ha kell. Előző voltam.
2023. júl. 30. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!