Mennyire normális hogy 10 hónaposan ennyit sír és rajtunk nyugodt ha állunk vele?
Ez furcsa, az én kisfiam is nagyon igényelte a társaságot, szeretett kézben is lenni, de ahogy elkezdődött nála a kúszás-mászás(ülés), már tényleg egyre jobban eljátszott egyedül is (legalábbis ha valaki ott volt körülötte).
Ha leteszitek, akkor egyből ordít?
Szeparációs szorongás, normális.
Nálunk is ilyen volt. Kezdetben reflux miatt volt folyton függőlegesen, ahogy az javult jött a szepa... fogzásnál hatványozottan...
Kitartást! Lesz jobb!
Mindkét lányom refluxos volt de sosem szoktattam fel ez miatt őket, bele is bolondultam volna 🙈
Persze éves után mindig magasabban voltak vagy éppen rajtam aludtak el de nem cipeltem őket egész nap a kezemben. Azt gondolom már te is tudod nem a reflex miatt van...
Biztos necces időszak ez nektek a nagyobb tesó miatt, de szerintem csak az lesz a megoldás, hogy megtanítjátok egyedül játszani.
Az sajnos ritka, hogy magától sikerül egy babának.
Nálunk egy darabig jól működött az, hogy egy nagy cipősdobozban voltak ömlesztve a játékai, leraktuk mellé, ő meg vagy beletúrt és kivette, ami tetszett neki, vagy kiborított mindent és úgy válogatott.
De ehhez ott voltunk mellette, amikor tudtunk, nem kellett vele nagyon foglalkozni, elég volt neki egy idő után, ha felnézett, és látta, hogy nincs egyedül.
Most már ott is lehet hagyni kis időre, de mindig valamit "rosszalkodik" egyből, pl. a légzésfigyelő vezetékeit cibálja, szóval vigyázni kell :)
Ebben a korban már játszhat a szepa is, de a leírásod alapján erős a feltételezés, hogy egyszerűen azt szokta meg, hogy szórakoztatva van állandóan.
Próbáljátok önálló játékra szoktatni. 10 hónaposan akkor sem fog egy órát csendben játszani nyilván, de az nem normális, hogy állandóan ácsorogtok vele és hurcoljátok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!