Árthattam a babámnak?
Születése után enyhén lazább csípőt állapítottak meg a kisfiamnak.
Vettünk terpeszpelust, védőnő azt mondta hogy elég napi pár órát abban lennie, ha nem is egész nap, mivel nyilván kényelmetlen neki.
Mondjuk sokat volt a hintaszékben is, amiben terpeszben volt a lába, meg ahogy észrevettem alapból úgyis alszik…
De nyilván 0-24 volt rajta,ahogy most olvastam h kéne…
Tudom, nagyon rossz anya vagyok :(
6. hetes most
Dehogy ártottál vele, ne ostorozd magad enmyire.
Lassan teheted csatos hordozóba, ott is nagyobb terpeszben van. Illetve a csípő tornáztatása is segít. Esetleg a mosható pelenka is nagyobb terpeszt csinál.
De annyira könnyen formálódnak ezek a babák és a csípő 5-6 hónapos korig csontosodik. Szóval ha törekedtetek arra, hogy legyen terpesz, de nem 0-24-ben attól még nem lesz gond. A lényeg, hogy intenzívebben kezdjetek hozzá most megint.
"Tudom, nagyon rossz anya vagyok :("
Ezt meg felejtsd el!! :D
Tudom, itt az oldalon már azért is kiabálják az anyukákra, terhes nőkre, hogy "RoSsZ aNyA vAgY", ha éppen van egy babahintátok, meg pihenőszéketek, mert hát nehogy már ne a kezedben legyen az a gyerek...
De a rossz anyaság nem ott kezdődik, hogy tudsz szusszanni óránként 15 percet, vagy hogy anyatej helyett tápszeres lesz a babád.
Bitang nehéz dolog az anyaság, főleg az első pár hónapban, mikor még össze kell szoknotok, mint egy család, meg kell ismernetek a babát, ki kell alakítanotok az új életeteket. Rengeteg az info, mindenki mást ajánl, nem csoda, ha bizonytalan vagy. De legyél magabiztos, és ha hibázol is, ne ostorozd érte magad.
Orvos mondta hogy kell használni? Gondolom nem saját kútfőből találtátok ki hogy kell.
Akkor gondolom az orvos azt is elmondta hogy mennyit legyen rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!