Ilyenkor önként adhatom nevelőszülőkhöz átmenetileg?
Ha bekerül a rendszerbe, szinte biztos, hogy nem kapod vissza, vagy akár csak évek gyötrelmes munkájával. Addig lehet, hogy a mostaninál is mostohább körülmények közé kerülne, ez sajnos nem túlzás.
Én vagy örökbe adnám, rendesen, ha esélytelen a közeljövőben bármi előrelépés, mert akkor legalább tudnám, hogy jó sora lesz (azért az örökbefogadó szülőket elég durván szűrik, ellenben a nevelőkkel) vagy kérnék segítséget védőnőtől, családsegítőtől. Én oda vittem egy csomó megmaradt holmit, amit ilyen sorsú családoknak osztanak ki, ruhák, pelenkák, mindenféle, még tartós élelmiszert is adtam le, mert pár hónapon belül lejáróban volt, és nem akartam kidobni.
Kitartást, remélem sikerül előrébb jutnod valahogy.
Védőnő nem tud valamit tanácsolni?
Csak jobban ismeri az ottani szociális helyzetet.
Szülők sincsenek, semmi rokon, ismerős??
Azért írtam h bíróságon kell kérni a megelőlegezett gyerektartást, mert gondoltam h apuci nem fizet.
Ha MO-n van akkor levonják a fizetéséből, amint lesz neki.
Ha nem, akkor is megelőlegezik, majd állambácsi lerendezi apukával.
Családsegítő szétteszi a kezeit? De kedves...
Most itt mindenki jajgathat, hogy ez nem gyerekmegőrző meg sose kapja vissza a gyereket...
Csakhogy ha hajléktalanná válik az anyuka, a rendőr fogja elvinni a babát.
Gyámhivatalhoz be kell menni és megkérdezni, hogy mik a lehetőségek.
Azért túlzás, hogy soha nem kapod vissza a babádat, a rendszer túlterhelt, nehéz elhelyezni a gyerekeket (és költséges), mindenkinek az a célja, hogy minél előbb visszakerüljön a gyerek az anyjához.
Eleve nagyon komoly indokkal veszik el.
van olyan is, hogy helyettes szülő, ha pár hét alatt össze tudod kapni magad. Én családsegítő vagyok, ha rajtuk keresztül próbálkozol, akkor talán könnyebb lesz, minden anyaotthonban van krízisszoba, ahol el kell tudjanak helyezni 1-2 hétre, amíg találsz- találnak olyan otthont, ami tud fogadni.
Fontos, hogy mindenképp azt a szakembert keresd, akihez területileg tartozol (kérj elérhetőséget a védőnőtől esetleg), mert más ha akar sem fog tudni segíteni.
Esetleg kérj időpontot a polgármesterhez, vagy legalább a titkárnőjével próbálj közvetlenül beszélni, hogy segítsen, bérlakással, étkezéssel esetleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!