Ilyenkor önként adhatom nevelőszülőkhöz átmenetileg?
11/30 A kérdező kommentje:
Anyagi okok miatt.egyedül vagyok teljesen.anyaotthonnal próbálkoztam de esélytelen,nincs szabad hely.
2023. júl. 27. 11:04
El kellene menned dolgozni?
20. héttől lehet bölcsibe adni a babát.
Apuka Magyarországon él? Lehet kérni a bíróságtól megelőlegezett gyerektartást.
Nem sok, de hátha segit valamennyit.
2023. júl. 27. 11:04
7-es az a "lény", aki más kérdésnél meg azért rúg a kérdezöbe, mert abortuszra ment/akar menni, hogy miért gyilkolja meg a gyerekét, mert "ö a tökéletes lény", minden ember fölött áll erkölcsileg!
2023. júl. 27. 11:08
14-es: a "pár hetes" gyerek általában még közel sem 20+ hetes, másrészt elég nehéz ilyen pici mellett egyáltalán munkát kapni, a munkaadók tudják, hogy többet lesz beteg, mint egészséges, azaz az anya is néha dolgozik, de legtöbbször táppénzen van a babával, tehát nem sok esélye van.
Másrészt a legtöbb "apuka" hiába él MO-on, nem fizet gyerektartást, vagy ha mégis, akkor 10-20 ezer Ft-ot, ami még a pelenkára sem elég.
2023. júl. 27. 11:10
Kérdezö: nézz körül a környéken - esetleg védönö segítségével -, hogy van-e olyan család (esetleg rokon, barát) a közelben, aki ideiglenesen segít a baba ellátásában, te meg próbálj valami egyszerübb otthoni munkát keresni.
2023. júl. 27. 11:12
Más városban nem lehet próbálkozni anyaotthonnal? Gondolom mobilis vagy ilyen szempontból.
2023. júl. 27. 11:13
Ha valaha akarod még nevelni azt a gyereket, akkor más megoldást keress.Egy rokon,barát,barátnő,aki tud valahogyan segíteni,utána bölcsi és munka.Ha állami gondozásba adod, akkor szinte biztos hogy nem kapod vissza.Rengeteg feltételnek kell megfelelnek,és valóban azt sem tudhatod,hogy addig ki fog gondoskodni róla.Én is ismerek több nevelőszülő párt,és sajnos valóban olyanok,hogy azt sem értem hogy lehetnek alkalmasnak nyilvánítva ilyesmire.Az egyiknél az anyuka full alkoholista,úgy viszi autóval a kicsiket,hogy ivott A másiknal az apuka idegbeteg,és a gyerekekre kapott pénzeket nem oda költik,ahová kellene.Pl maguknak vesznek ruhát számlára,a gyerekek meg rongyokban vannak.Amit "fizetésként"kapnak rájuk(nem tudom mi a neve pontosan),azt sem normális életvitelre költik,hanem cigire,stb.Van hogy nincs befizetve pl a villanyszámla.Gondolom,hogy nem jókedvedből gondolkozol ilyenen,de ez legyen az utolsó utáni lehetőség.
2023. júl. 27. 11:18
19/30 A kérdező kommentje:
18as más városban is próbálkoztam de reménytelen,többnél is próbálkoztam de esélytelen.A bölcsi nem jöhet szóba mert a környéken nincs sok lehetőség illetve csak egy de ott csak 1éveskorától fogadják be.
Kérdező, azért azt jobb, ha tudod, hogy ez nem bentlakásos gyerekmegőrző, ahová majd mész, hogy "jöttem a gyerekért" és odaadják neked...
Ha bekerül a rendszerbe, nagyon nehezen kaphatod csak vissza!
Szerintem ez legyen az utolsó utáni lehetőség...
2023. júl. 27. 11:25
Kapcsolódó kérdések: