Egyik kicsi, másik pici. Gyakorlati tanácsok?
Sziasztok!
23 hós és egy hónapos gyermekeim vannak, mindkettő itthon velem. Az eddigi napirendbe igyekszem a kicsit beilleszteni, de még nem megy zökkenőmentesen. 2-3 óránként szopizik, kb. 20 percig. Amikor eddig főztem, most etetek, pelenkázok, vasalok. Délelőtt 11-től délig játszótereztünk, most az se igazán fér bele.
Van, hogy egyszerre éhes mindkettő délben, utána altatni kéne a nagyot (melléfekve alszik el), de ordít a kicsi, megyek megnyugtatom, addigra a nagy dönt úgy, hogy inkább mégse alszik.
Szoptatásnál igyekszem a nagyot lekötni, mesét mondok neki, énekelek, de persze hogy ilyenkor kell olyat csinálni amit nem szabad, és nem tudok odamenni (pl. székre felmászni, villanyt kapcsolgatni, mosógépet csesztetni) vagy odajön megsimogatja a hugit, és jól belesikít az arcába. Alapvetően elfogaja, szeretgeti, ölelgeti, de azért ha a kicsivel foglalkozok hosszasabban, féltékeny. Tudom ez ellen sokat nem tehetek, de ha van egy-két jó tanács, szívesen venném.
Nálatok hogy van a napirend?
Nekem 3 gyerekem van, 23 és 27 hónap korkülönbséggel. Én vagyok az ellenpélda. Én nem próbáltam meg beilleszteni a kicsit a már kész napirendbe, hanem új napirendet csináltunk, ami mindenkinek jó volt. Nagyon jó tanácsokat írtatok, nem akarok ismételni. Viszont hozzáfűznék egy dolgot, a "kicsi megtanul várni" témához.
A kicsi még nem érti meg, hogy miért hagyod sírni hosszú időn keresztül. Neki egy negyed óra örökkévalóságnak tűnik. A nagyobbak, bár még ők is kicsik, egy idő után megértik, hogy a picurnak miért van szüksége több segítségre. Mert már agyilag képesek felfogni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a nagyobb gyerekkel nem kell törődni. Csak arra gondolok, hogy ne a kicsi sírjon azért, hogy a nagyobbnak továbbra is minden igénye ki legyen elégítve. Mindkettejüknek meg kell tanulni egyformán alkalmazkodni.
szia
15 hónap van közöttük. kaját rendeljük egy héten 3x, egyébként főzök, szombat délelőtt apa elviszi a gyerekeket, akkor 3 óra alatt mosok-takarítok.
Gyerekkel nagyon nagyon nagyon kimerítő. főleg az augusztus volt az. szoptatás nálunk is bajos, a nagyobbik utálja a tv-t, sosem nézi. nem szokott balhézni, elég jól tűri, hogy sokat sír a testvére (most 2 hónapos). szerencsére tudom tartani a napirendet, ami a nagyobbal kialakult, de nincsenek illúzióim, hogy el fog ez mág romlani. Nem tudok tanácsot adni, én is csak túlélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!