Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szomorú lettem. Ez természetes?

Szomorú lettem. Ez természetes?

Figyelt kérdés
Ma voltunk 4 hónapos oltáson...a váróban egy anyuka leültette a kb.1,5 éves kisfiát az asztalra,a pici elkezdte lóbálni a lábait,közbe az anyuka lehajolt,és a kicsi lába hozzáért a vállához....erre az anyuka reflexből odacsapott,hogy ne rugdossa őt. Teljesen ledöbbentem,én úgy képzelem,hogy nem fogom verni a kisfiam,nagy ellenzője vagyok az efféle büntetésnek....vagy ez csak szép álom? ...eljön az az idő,amikor ez a fegyelmezés eszköze? ...na de egy "apró láblengetésért"????
2010. okt. 14. 10:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%

Nem egyáltalán nem természetes...nem kell hogy igy legyen.

igazándiból a rendelőben sok minden kiderül én is láttam már olyat hogy bejöttek a szülők kiöltözve - mintha nem lenne mindegy- apuka öltönyben anyu kiskosztümben a gyerek is mintha karácsony lenne és kb. 5 percig birtak jópofizni aztán csak ültek mint aki meg van kukulva.

látszott hogy divatból van gyerekük mert milyen aranyos és nekik is kell egy ilyen .

az igazán rendes gondos szülő egy ilyen helyzetben ugyanúgy viselkedik mint ha otthon lenne tehát kb. otthon is csapkodja a gyerekét.

aki meg azt mondja hogy ez nem igy van az festi magát.

2010. okt. 14. 10:53
 2/13 anonim ***** válasza:
34%

jav. tehát aki a rendelőben is ilyen az otthon is csapkodja a gyereket.

igy korrekt

2010. okt. 14. 10:54
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egy ideges anyuka lehetett...én nem csapom meg a gyereket (nem azért mert szent vagyok hanem mert nem bírnám utána elviselni a tudatot utána) pedig ördög rossz a kölköm mióta önállóbb :), most 3 éves.
2010. okt. 14. 10:54
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem különbség van a dühből, idegből való verés, és a higgadt, nevelő célzatú popsira csapás között.

A kisfiú biztos véletlen rúgta meg az anyukát, nem kellett volna odacsapnia, legfeljebb megkérnie, hogy óvatosan lóbálja a lábát, vagy nem elé hajolni.

Viszont SZERINTEM vannak esetek, mikor indokolt az, ha a gyerek kikap...ilyen pl a hiszti, vagy mikor már mindent megtettünk, de akkor is próbálja a határokat, nem fogad szót.De akkor sem dühből, és nem idegen helyen, mások előtt, hogy megszégyenüljön.

Tudom, manapság nem divat ez, sőt tuti most is lesznek, akik kiakadnak erre, amit írtam,de én így gondolom...mi is kaptunk egyszer-egyszer szüleimtől, de anyum nem tehette meg, hogy 1 gyerek után futkosson, vagy hagyja hogy hisztizzen az utcán,míg le nem higgad, mert 4en voltunk kicsik...ja és tök egészségesek vagyunk, egyáltalán nem vagyunk agresszívak:)

2010. okt. 14. 10:56
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem már majdnem 1,5 éves a lányom, de én sem verem :)

Eddig még meg tudtam oldani máshogy. Bár már nagy hisztik is kezdődtek. Egyébként kutatások bionyították már, hogy a verésnek nincs nevelő hatása, tehát felesleges, a szülő vezeti így le a feszültségét.

2010. okt. 14. 10:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

sajnos lesz.2 gyerekem van egy 19 éves fiú és egy másfél éves fiú.Sajnos van amikor egy oda csapás,vagy kis tockos muszáj a gyereknek.de a 19 év alatt megtudom számolni hányszor csaptam oda.azt viszont sose mond hogy sose.én egyik ütésem sem bántam meg,mert bizony célt ért,pedig ha kell büntettem,dumáltam rojtosra a szám,és ez bizony célt ért.és nagyon sokszor életet is menthet.de ne legyél e miatt szomorú.az élet hozza majd és ha amúgy se vagy egy hirtelen haragú,de nevelő célzata meg lehet azt pedig nem bánja meg az ember.

jöhet a lepontozás.

2010. okt. 14. 11:04
 7/13 anonim ***** válasza:
inkább felpontozás !!
2010. okt. 14. 11:07
 8/13 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom hogyha a gyerek nagyon hisztis akaratos, nem hallgat a szép szóra nem lehet bírni vele, nem hal bele egy popsira csapásba esetleg, borogat dühből mert valamit nem tehet meg csapkod akkor egy kézre csapásba, mert ha kiskorában nincs megnevelve és megtanítva mit tehet mit nem, később már hiába, persze nem tartom jónak hogy egy kicsi 1,5éves gyerekre rácsapnak mert véletlen megrúgja anyukáját. Sajna a mai világban sokan nagyon liberálisan nevelnek, "agyerek majd megneveli magát", meg had tegyen amit akar, szegényre nem szabad rászólni" és csodálkozunk milyen felnőttek lesznek belőlük. De most komolyan a mai tizenévesek nagyrésze nem halott az udvariasságról a tiszteletről, a segítőkészségről, csak saját magukkal vannak elfoglalva és ezt kiskorban rontják el a szülök. Tuti hogy az én gyerekem nem lesz agyon kényeztetve, meg fogom tanítani arra amire engem is a szüleim akik nagyon jól neveltek, meg is érdemeltem azt a kb 2 pofont amit életembe kaptam, és megtanultam segíteni is, és attól még normális ember vagyok és szeretnek a szüleim és én is szeretem a gyerekem, csak azt szeretném hogy normális, tisztességes ember váljon belőle, ne egy tutyimutyi aki nem tud magával mit kezdeni! Nekem ez a véleményem, már most tudom sok embernek nem teszik mert a mai világban nem ez a divat.
 9/13 anonim ***** válasza:
bocs nem ide szántam
 10/13 anonim ***** válasza:
Egy kis lábalógáért tényleg nem kellett volna. De ha már én a szép szó, a hangos-e, és semmi, akkor bizony én is oda csapok. 20 hónapos a kisfiam. Kapott már a fenekére is, meg a szájára is. Úgy belém harapott hogy vérzett is, pedig mondtam neki, hogy nem szabad mert fáj. Én sem ütöm-verem a gyereket,de ha más nem segít akkor muszáj.Igaza van az egyik válaszadónak, mi is kaptunk, de attól függetlenül szeretetben nőttünk fel és nem lettünk lelki sérültek és hasonlók, amivel most magyaráznak állandóan.
2010. okt. 14. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!