A 15 hónapos MMR oltástól lehet a babámnak 39 fölötti láza?
1 hete kapta, ma este 39,1 volt a láza. Más tünete nincs, nem náthás, nem köhög, stb. A mi dokink is, meg egy ismerősömé is azt mondta hogy max hőemelkedése lehet az oltástól, ilyen magas láza nem, szóval holnap elviszem a dokihoz.
Csak érdekelnének a tapasztalatok, hogy volt akinek nagyon belázasodott a babája, és tutira az oltástól volt? vagy ez tényleg valami más betegség is véletlenül egyidőben az oltással?
Prevenárt is kapott az MMR-el együtt, de még soha nem volt baja az oltásoktól korábban.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem simán. A 15 hós oltás volt az egyetlen amivel igazán megszenvedtünk láz és elesettség fronton. Az enyém is lázas lett, a Nurofen alig akarta levinni és az én iszonyatosan pörgős, túlmozgásos gyerkőcöm csak feküdt a mellkasomon egész nap mint egy rongybaba és nyögött. Aztán másnapra már kutyabaja volt :D
a 15 hós oltás tipikusan az ami 7-10 nappal a beadás után "üt" és tök normális hozzá a láz. Csak éppen car...
Ja azt kihagytam,hogy nekünk sem volt soha lázas oltástól,a 15 hós volt az első ilyen.
Egyébként ettől az oltástól féltik sokan a babójukat.De nem lesz baja ne aggódj.
Szia!
Nekem is azt mondták,hogy a 15 hós oltástól nem lázasodhat be! De az én kisfiam is 2 napig lázas volt de csak este 39 volt neki én is megijedtem hogy beteg de semmi más baja nem volt!!
Utána mikor legközelebb vittem dokihoz akkor mondtam neki hogy 2 napig lázas volt miután megkapta a védö oltást rá 1 hétre és nekem akkor is azt mondta a doki,hogy biztos valami virus volt neki csak igy védekezett a szervezete!!
Hát nemtudom,mert sokan meg azt mondták,hogy tuti hogy az oltás!
Ugyhogy szerintem nálatok is ez van!
Nyugodj meg!!
21:45 vagyok. Nekem határozottan mondta a doki, hogy valószínű hogy lesz láz, de semmit ne csináljak lázcsillapításon kívül, ill ha dagadna az oltás helye borogassam. Szval ő szerinte is normális a láz.
Most a 18 hónál is mondta, de most nem volt semmiféle tünet utána.
Nagyon kedvesek vagytok, hogy ilyen gyorsan írtatok! Köszi szépen!
Bár nem vagyok orvos, de én is úgy érzem, hogy ez az oltástól van, mert időben stimmel a dolog, és más baja nincs, és olyan hirtelen mára lázas lett. Annyira kész volt szegényem, pont ahogy írta egyikőtök, mint egy rongybaba, este már a szemét is alig tudta nyitva tartani, és csak eldőlt a kiságyban.
Ezért nem értem miért mondják az orvosok hogy csak hőemelkedés lehet.
Még soha nem volt ilyen beteg, még a könnyem is kijött :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!