Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A 15 hónapos MMR oltástól...

A 15 hónapos MMR oltástól lehet a babámnak 39 fölötti láza?

Figyelt kérdés

1 hete kapta, ma este 39,1 volt a láza. Más tünete nincs, nem náthás, nem köhög, stb. A mi dokink is, meg egy ismerősömé is azt mondta hogy max hőemelkedése lehet az oltástól, ilyen magas láza nem, szóval holnap elviszem a dokihoz.

Csak érdekelnének a tapasztalatok, hogy volt akinek nagyon belázasodott a babája, és tutira az oltástól volt? vagy ez tényleg valami más betegség is véletlenül egyidőben az oltással?

Prevenárt is kapott az MMR-el együtt, de még soha nem volt baja az oltásoktól korábban.

Köszönöm a válaszokat!

2010. okt. 13. 21:42
 1/7 mnoel ***** válasza:
100%
Lehet tőle,az én fiamnak 38,5 volt,de csak 2 napig és a Nurofen le is vitte.
2010. okt. 13. 21:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem simán. A 15 hós oltás volt az egyetlen amivel igazán megszenvedtünk láz és elesettség fronton. Az enyém is lázas lett, a Nurofen alig akarta levinni és az én iszonyatosan pörgős, túlmozgásos gyerkőcöm csak feküdt a mellkasomon egész nap mint egy rongybaba és nyögött. Aztán másnapra már kutyabaja volt :D

a 15 hós oltás tipikusan az ami 7-10 nappal a beadás után "üt" és tök normális hozzá a láz. Csak éppen car...

2010. okt. 13. 21:45
 3/7 mnoel ***** válasza:
100%

Ja azt kihagytam,hogy nekünk sem volt soha lázas oltástól,a 15 hós volt az első ilyen.

Egyébként ettől az oltástól féltik sokan a babójukat.De nem lesz baja ne aggódj.

2010. okt. 13. 21:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak hőemelkedés volt, pedig ettől az oltástól tartottam nagyon.
2010. okt. 13. 21:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is azt mondták,hogy a 15 hós oltástól nem lázasodhat be! De az én kisfiam is 2 napig lázas volt de csak este 39 volt neki én is megijedtem hogy beteg de semmi más baja nem volt!!

Utána mikor legközelebb vittem dokihoz akkor mondtam neki hogy 2 napig lázas volt miután megkapta a védö oltást rá 1 hétre és nekem akkor is azt mondta a doki,hogy biztos valami virus volt neki csak igy védekezett a szervezete!!

Hát nemtudom,mert sokan meg azt mondták,hogy tuti hogy az oltás!

Ugyhogy szerintem nálatok is ez van!

Nyugodj meg!!

2010. okt. 13. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

21:45 vagyok. Nekem határozottan mondta a doki, hogy valószínű hogy lesz láz, de semmit ne csináljak lázcsillapításon kívül, ill ha dagadna az oltás helye borogassam. Szval ő szerinte is normális a láz.

Most a 18 hónál is mondta, de most nem volt semmiféle tünet utána.

2010. okt. 13. 21:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon kedvesek vagytok, hogy ilyen gyorsan írtatok! Köszi szépen!

Bár nem vagyok orvos, de én is úgy érzem, hogy ez az oltástól van, mert időben stimmel a dolog, és más baja nincs, és olyan hirtelen mára lázas lett. Annyira kész volt szegényem, pont ahogy írta egyikőtök, mint egy rongybaba, este már a szemét is alig tudta nyitva tartani, és csak eldőlt a kiságyban.

Ezért nem értem miért mondják az orvosok hogy csak hőemelkedés lehet.

Még soha nem volt ilyen beteg, még a könnyem is kijött :(

2010. okt. 13. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!