32. hétre született babák hány hónaposan érték be mozgás fejlődésben az időre született babákat?
MI is még csak 4 hónaposak vagyunk, és még csak 2-nek kellene lenniük. Az enyémek 31 hétre születtek.
Nekem azt mondta a doki hogy 1-2 évesen már nem is fog meglátszani rajtuk hogy koraszülöttek voltak.
Már játszanak a csörgőkkel, gagyarásznak, a fejüket szépen tartják, szóval szerintem ahhoz képest hogy 2 hónappal hamarabb születtek nagyon is szépen fejlődnek.
OFF:Első a te babád hány cm és hány kg?
Az enyémek:56-57cm, 5kg30dkg körül mind a 2.
Az én babám 28.hétre született 770grammal.
18 hónapos korára hozta be a lemaradását a mozgás terén,
viszont értelmileg meg sokkal előrébb járt az átlagnál.
Nagyon hamar elkezdett beszélni,2 évesen már 4-5 szavas mondatokban beszélt.Havi rendszerességgel jártunk fejlődés neurológiára,mindig visszaszámolták ugyan a 3 hónapot,de 18 hónaposan azt mondták,hogy most már nem kell,most már teljesen megfelel a születési korának a fejlettsége.Mivel nagyon korán született rengeteg infuziót,injekció kapott még a kórházban,már teljesen immunis az ilyesmikre,nagy a fájdalomtűrő képessége és az immunrendszere is jó erős lett,szinte nem is volt még beteg(kopp-kopp-kopp,ne is legyen!)
Mára már 4,5 éves ovis nagy lány lett,egészséges és gyönyörű,az óvónők szerint is különösen értelmes kislány,már most a matematika szakos iskolát pedzegetik nekem kacsintgatva,pedig még csak középsős,szóval nyoma sincs a koraszületésnek.Mint a többi gyerek szaladgál,mászókára mászik,bicózik,labdázik szóval ilyesmikben meg teljesen átlagos gyerek. Cserfes,huncut,locsi-fecsi:)Már van egy 1,5 éves kisöccse is,akivel imádják egymást:)
Én 30. betöltött héten szültem.
Kisfiam 4 hónaposan megfordult hasról hátra majd 6 hónaposan pedig először jobbra, majd 2 hét múlva balra fordult meg hátról hasra. 7 hósan kúszott és 8 hónaposan mászott. 8,5 hósan felállt és rá két hétre szépen ült.
Most 10 hós az orvosok azt mondták hogy teljesen rendben csinált mindent és a nagy átlagban benne van.
Szerintem ebben a szép fejlődésben nagyon sokat segített a Dévény torna. 4 hónapos korától hordom, első két hónapban minden héten, azután pedig kéthetente jártunk. Különös ok nélkül, kicsit a nyaka volt kötött, de így, hogy rendszeresen mentünk legalább szépen mindent időben csinált.
Mostanára azt mondják a dokik, hogy nem látszik rajta hogy koraszülött volt.
78 cm és majdnem 9 kg.
Köszönöm a válaszokat! Mi most vagyunk 4 hónaposak, nagyon sok mindenen túl vagyunk 3 hónapig voltunk az intenzíven, de most már minden rendben. Ő is tegnaptól átbír fordulni hasról hátra igaz még csak bal oldalra és kezdi szépen emelgetni a fejét!Nagyon figyel ha mesélünk neki és őrjöng ha nem látja a TV-t.Csak kíváncsi voltam mások hol tartanak és Nekünk hol kellene, de úgy látom hála Istennek nem vagyunk mi se lemaradva!
Minden jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!