Mennyi vért vesznek DNS-teszthez általában?
Akinek volt már ilyen, az válaszoljon kérem! Bár így se lesz könnyebb, de lelkiekben felkészítem magam kisbabám ordítására. Sajnos ő nem az a nyugodt baba, a szurinál is 3-an kell, hogy lefogjuk:(
Én hallottam már, hogy egy csepp is elég az ujjból, de olyan is, hogy rendes vérvétel.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sajnos én is ezt reméltem, de nem, csak vérből állapítanak meg rokonsági kapcsolatot! És a bíróság csak ezt fogadja el:(
De azért köszi a választ
Nekünk Pestre kell menni a Budapesti Orvosszakértői Intézet-be.
De köszönöm a válaszod.
Mi volt a kérdésed? Belinkelnéd?
Amúgy szomorú ami folyik Magyarországon. Nem tudom, még nálunk mi lesz a folytatásban, nálunk sajnos nagyon az apa szól bele a dolgokba, pénzileg, mert kijelentették, hogy mindenki lefizethető:(
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
A gyámügy is tőlem tudta meg, hogy lezárult az ügy, nekik se szólt senki. Ma beszéltem megint azzal a félnótás ügyvéddel, és végül odaadja az eredetit végzést. Már felkészültem a beszédre, hogy bejelentem az ügyvédi kamaránál, hogy mit szórakozik velem, de nem volt rá szükség.
Nálunk sajnos más a helyzet. 5 hetes terhes voltam, amikor a párom meghalt autóbalesetben, pont aznap tudtuk meg, hogy biztosan babát várok. Nem voltunk házasok, és apasági nyilatkozat sem volt. Bíztam benne, hogyha elmegyek az első tárgyalásra, akkor nem rendelnek el dns vizsgálatot, mert erre volt már több példa volt, és ezt is sugallták, és a párom egész családja jött tanúskodni, de sajnos nem így lett. Szerencsére már hamarosan kézhez kapom a papírt, így kicsit könnyebb lesz az anyagi helyzetünk, kaphatunk özvegyi nyugdíjat és árvaellátást is. Meg végre felveheti az apja nevét.
Azért írtam, hogy tuti a Sotéra kell menned, mert ott nekem így mondták, ezek szerint nem jól. Pedig voltak ott mások is, Borsodból meg Baranyából is.
Szerintem nem a bíró határozza meg, hogy hogyan csinálják a dns-vizsgálatot, hanem az intézet, akit a bíróság kijelöl. Tehát ha ők nyálból csinálják (ami törvényes), nem küldheti vissza, hogy ez nem jó, mert nekünk vérből kell. Kicsit utánaolvastam, ha vérből veszik, az könyökhajlatból kell, ezt biztos nem tudják egy pici gyereknél. És szerintem egy ilyen intézetet nem lehet megvesztegetni, mert már sok magánintézet van, ahova bárki elmehet és ugyanezt a vizsgálatot elvégzik, és ha az mást mutat, akkor hajajj.... hullanak a fejek. Csak idegesíteni akar az apa, menteni az irháját.
Mikor mentek? Mennyi idős a gyereked? Nálatok mi a történet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!