Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Homokozó miatt folyamatos...

Homokozó miatt folyamatos vakarózás??

Figyelt kérdés

Homokozóból össze lehet szedni valamilyen fertőzést? 😞

Kislányom egy hete belefeküdt a homokba egy pillanat alatt és a fejbőre tiszta homok lett. Utána kb 20 percre már a kádban meg is fürdettem őt, de azóta szinte egész nap vakarja a fejét. Voltam már vele még bőrgyógyászaton is, de csak annyit mondtak száraz neki ennyi.

Na de akárhogy nézegetem a fejbőrét semmit nem látok rajta, még egy kis pirosságot sem, még is szó szerint tényleg egész nap tudja vakargatni, dörzsöli a párnába ilyesmi.

Segítsetek kérlek normális ez ennyi idő után?? Mit tudok tenni? A bőrgyógyász mintha meg sem hallotta volna, hogy mondom ezt a homokozós esetett.. nem bírom már elnézni szegénykémnek, hogy így szenved 💔

2023. júl. 2. 21:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
1 héten hányszor mosod a haját?
2023. júl. 2. 21:58
 12/15 A kérdező kommentje:

A napallergia nekem is eszembe jutott, de nem ismerem pontosan mivel jár, illetve ugye megtéveszt, hogy amúgy a fejbőrén nem látok semmit, semmi pirosság, hólyag, ilyesmi. De köszönöm a tippet utána olvasok jobban. Csak a krémmel megint az a gondom, hogy azt hogy kenjem rá a fejére? Vagy nem gond, hogy a haja is olyan lesz tőle?

Volt hogy egy héten csak egyszer mostam neki, nagyon max kétszer. Most hogy bejött ez a meleg, most sem mostam többször samponnal, inkább csak néha bevizeztem a kezem és azzal úgy felfrissítettem a fejecskéjét napközben.

2023. júl. 2. 22:18
 13/15 anonim ***** válasza:
78%

Nem feltétlenül napallergiára gondolok nála, csak hogy a homok esetleg csak más problémát fokozott, nem az volt a fő okozó. Azok a kemény szemcsék le tudnak dörzsölni egy kis érzékeny bőrt könnyen.

Egyébként szerintem a hajának nem lesz baja sem az olajtól, sem egy krémtől, maximum zsírosabbnak tűnhet, de mivel ő nem randira készül, így szerintem egy próbát megér :)

Sőt, ha éjszakára kened be, akkor lehet a felesleg reggelre a hajáról le is kopik a párnán, csak akkor olyan huzatot húzz, amit nem sajnálsz :)

2023. júl. 2. 22:33
 14/15 anonim ***** válasza:
Nehéz lemosni az olajat. Viszketést sem biztos, hogy enyhíti. Én se hiszem, hogy a homok miatt van.
2023. júl. 3. 06:59
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem térj vissza a babasamponra, vagy keress egy olyat, ami "mindenmentes" és úgy van benne valamiféle olaj. Én még azzal is nagyon ritkám mosom meg a lányom haját, szerintem 2 hetente, és bőven elégnek bizonyul. Vízzel szinte minden nap, és vaddisznó sörtés hajkefével átkefélem a fejbőrét picit. Igaz, neki vékonyszálú haja van, de városi környezet, homok hajba szórása, étel hajba törlése játszanak majdnem napi szinten 😂 És nem marad koszos a haja. Érzékeny bőrű, ekcémás egyébként, viszont így a fejbőre az egyetlen, ahol soha nem volt gondja. (A csecsemőkori koszmót leszámítva, ami egyszeri dunsztolásos eljárással megoldódott szerencsére.)
2023. júl. 3. 11:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!