Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vagyok a táplálással...

Miért vagyok a táplálással parázósabb a 2. gyerkőcömnél?

Figyelt kérdés

az elsőt 4hónaposan elkezdtem gyümölccsel kínálni,és pikk pakk ment is minden.maga magát választotta el 9hónaposan.Nála az volt a "gond",hogy lusta volt szopizni,így folyton a cicin akart lógni.

most a kicsi már elmúlt 4hónapos,tegnap a gyerekorvos azt üzente apával(Ő vitte oltásra) hogy már adjak neki gyümölcsöt.meg a védőnő azt hajtogatja,hogy adhatok neki gyümit,meg tejpépet.

Tegyem hozzá a kicsi jól szopik,de olyan mintha állandóan éhes maradna.pedig érzem,hogy szív rendesen.Valószínű fogy a tejem,vagy a stressz miatt nem olyan "laktató" vagy passz....

már tanácsot kértem az lll ligától,ők mondták,hogy hagyjuk el a cumit,és ahelyett ahányszor nyűgös,és felvételtől nem nyugszik meg,tegyem cicire.megy is szépen,de az én éhenkórász fiamnak ez sem elég,.így is van hogy csak 60ml-t eszik vacsira 2 mellből.

nagyon "rágja" a kezeit,mintha több foga is készülne kijönni(egy sincs),mégsem lóghat egész nap cicin a cumi helyett?!Mit mondanék a 2éves nagyobbnak?!Fogyni nem fogy,de nem is hízik olyan jó ütemben.pl elmúlt 3hétben 300g.

mit tegyek?elkezdjem,ne kezdjem?Mit adjak neki?Mikor?

2010. okt. 12. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért parázol jobban, mert a kicsit mindig sokkal kisebbnek látod, mint a nagyot. Sőt, tovább látod kicsinek, mert a nagy közben még nagyobb és még okosabb lesz. Én mind a hárommal egyre hülyébb lettem ilyen szempontból. :)

Viszont 4 hónapos gyerekkel már nem kínlódnék túl sokat a tejszaporításon. Nyugodtan adj neki gyümit. Almának úgyis szezonja van. Barackok már kicsit gázosak. Sütőtök mindjárt bejön.... Kezd el!

Tejpépet még sztem ne adj. Mégiscsak tej apalú. A HA-s meg keserű.

2010. okt. 18. 21:09
 2/6 anonim ***** válasza:
57%
szia.bár nekem az első gyermekem és 1 hónap után "elfogyott" a tejem,én olyan 3.5 hós kora körül kezdtem az almalevével,először 1-2 kiskanállal,nem volt baj,minden nap kicsit többet,amikor már egy egész alma kifacsart leve elfogyott,utána elkezdtem a turmixolt almát,és mindig délelött adtam neki hátha hasfájást okoz.alma után jött a banán,nekünk azzal se volt gond,aztán tettem hozzá baba piskótát,utána jött a barack,körte,sütő tök,répa,krumpli és így tovább szép sorjába,mindenből először egy picit.bár ez néha nem sikerült,jó evő a kislányom:)
2010. okt. 18. 21:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk én a hozzátáplálásban pont felbátorodtam, mert az elsőnél 5 hónaposan, a másodiknál már 3,5 hónaposan elkezdtem. Viszont én meg a cumival és a cumisüveggel vagyok engedékenyebb. Az első babám csak akkor cumizott, ha tényleg nyűgös volt, a második most 10 hónapos és állandóan a szájában van. Mindig elhatározom magam, hogy holnaptól odafigyelek rá, hogy csak akkor kapja amikor tényleg kell, de eddig még sok sikert nem értem el. A cumisüveget a nagylányomnál 9 hónaposan elhagytuk, de a fiamnál valahogy én nem akarom még leváltani csőröspohárra. Szerintem ez azért van, mert így tovább baba tud maradni az én szememben. És mivel már több gyereket nem tervezünk, tudom, hogy utána nem lesz kit cumiztatnom! De mivel már felállítottam a "diagnózist" magamon, igyekszem tenni ez ellen. Szerintem nálad is ilyesmi oka lehet, hogy halogatnád a hozzátáplálást.
2010. okt. 19. 17:55
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

3 héten 300 gramm, az miért lenne kevés??

főleg 4 hónaposan

Semmit ne adj neki, csak anyatejet és nem méregess

meg ne halgass a dokira.

2010. okt. 19. 18:40
 5/6 anonim ***** válasza:
55%

előző

ja és 4 hónaposan még nyugodtan gondolkodj a tejszaporításon, neki még az anyatej legjobb, nem a gyümölcsök

2010. okt. 19. 18:41
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2010. okt. 19. 20:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!