9 hónaposnak lányomnak mit adjak enni?
Óh, Drágám, azért van egy csöppnyi különbség a babapiskótában lévő mesterséges és a banánban lévő gyümölcscukor között!
Én a 9 órás etetésre gyümölcsöt adnék. A 18 órásira pedig tartalmasabbat. Párolt zöldséget rizzsel vagy husival. Tésztát ugyancsak husival, zöldséggel. Főzeléket (pl: brokkoliból), heti 1x adhatsz Neki pici májat mondjuk rizzsel vagy főzelékkel. Annyi variáció van!
Azaz igazság, hogy én üveges kaját csak akkor adtam Neki, mikor horgásztunk napokon át, akkor nem tudtam főzni. Ha otthon voltunk, mindig én készítettem.
8,5hós a kisfiam. tápszeres sajna. de igy néz ki a kajarend:
reggel6-7körül tápszer. délelőtt 9-10körül gyümis kaja pl banán+tápszer+babapiskóta(a Müllereset találtam a legjobbnak). délben 12-13óra körül főzelék csirkehússal pl: krumpli+csirkemell+parilé, vagy sárgarépa+csirkemell+kicsi olivaolaj, vagy húslevesből srépa+krumpli+fehérrépa+húsleves leve+husi, vagy zöldborsó püré+csirkehusi és még vagy ezerféle variáció abból amit megeszik a lényeg hogy husos legyen. 3körül tápszer - ez attol függ mennyit sikerült egyen délben ez lehet hogy kimarad. 5-fél6 körül ha maradt a déli ebédből megkapja ha nem maradt akkor valami gyümi simán vagy babakekszel. lefekvés előtt kajál még egyszer tápszert. régebben a délutáni gyümi helyett tejpépet adtam - de sajna tejérzékeny lett és már nem lehet.
Remélem adtam ötletet. BUÉK
Ha nem is adsz üvegeset, érdemes megnézni, ötletet lehet meriteni. :)
Az én fiam is tápszeres én délután is krumplis és/vagy husis kaját adok. Délelőtt valami gyümiset, ebéd főzelék. Reggel és lefekvés előtt meg tápszer. Sajnos van, még hogy éjjel is felkel és akkor is tápszert kap.
BUÉK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!